«Паспорт вакцинації» - механізм стримування хвороби або крок до дискримінації

30.03.2021, 07:07 Переглядів: 2 731 Коментарів: 4

 

Але не всі підтримують ідею введення подібних документів

29 березня під час селекторної наради, Володимир Зеленський наполіг на створенні в Україні «паспортів вакцинації» проти COVID-19 та охопленні щепленням 70% дорослого населення, передає пресслужба президента.


- Ці «паспорти» вже розробляються і країнами Європейського Союзу, і США, і Швейцарією, й Ізраїлем – тобто багатьма розвиненими країнами, які активно працюють над створенням колективного імунітету проти коронавірусу. Нам теж треба розробити свою систему відповідної «паспортизації», - сказав Президент.


Дійсно, багато країн вже розробляють подібні паспорти – а дехто навіть встиг впровадити їх. Так, Нью-Йорк 27 березня почав використовувати такі паспорти першим з міст у Сполучених Штатах, а у Європі паспорти вже запустили у Данії та Ізраїлі.


28 березня у ЄС представили свій варіант «паспорту вакцинації», який почне діяти з середини червня. За словами єврокомісара Т’єрі Бретона, відповідального за вакцини, документ міститиме дату народження, номер паспорта, тип вакцини (якщо людина робила щеплення) та інформацію про те, чи хворіла людина на коронавірус (наявність антитіл).



Щодо України, то міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запевнив, що країна готова впровадити «паспорти вакцинації» у будь-який момент в разі необхідності.


- МОЗ і Мінцифри від самого початку стежать за якістю даних у реєстрі вакцинованих, - запевнив чиновник.


Але не всі підтримують ідею введення подібних документів, вважаючи, що вони здатні позбавити людей певних прав і є дискримінаційними. Так, існує думка що в недалекому майбутньому тих, хто не зміг або не захотів вакцинуватися від COVID-19 з певних причин, просто позбавлять можливості подорожувати світом.


Багато питань викликає й захист персональних даних, що будуть містити «паспорти вакцинації»: експерти пропонують тримати підтвердження про вакцинацію у спеціальному додатку на смартфоні, тож масив персональних даних зберігатиметься на серверах, звідки його може бути поцуплено.


В світі вже існує прецедент подібного «паспорта» - міжнародний сертифікат вакцинації, або «жовта картка». Такі картки мандрівники отримують, коли роблять щеплення від краснухи, дифтерії, холери, жовтої лихоманки або малярії. В деякі країни можливо в’їхати тільки при наявності щеплень від зазначених хвороб, цей факт ні в кого не викликає питань – і це є чудовим зразком для популяризації «паспорту вакцинації».

Автор: Тамара Зінченко

А як ви вважаєте, чи потрібно вводити «паспорт вакцинації» в Україні і світі?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

4 371
1
30 березня 2021 07:40

Правильно, провалившим вакцинацию надо ввести паспорта, и тогда заробитчане точно будут дома.


13 6
0
30 березня 2021 09:14

 

Володимир Зеленський наполіг на створенні в Україні «паспортів вакцинації» проти COVID-19 та охопленні щепленням 70% дорослого населення, передає пресслужба президента.

Вава-наполігатор, епта.

З такими темпами вакцинації цей паспорт буде потрібен, коли ти вже чухнеш з Банкової.

 


23 0
103
30 березня 2021 10:33

А як ви вважаєте, чи потрібно вводити «паспорт вакцинації» в Україні і світі?
Идея конечно хорошая и если это даст свободу передвижения я за, но нет еще общего знаменателя у нас и у европейцев по этому поводу, нет четко прописаных вакцын от ковида. Сейчас нас прививают CoviShield(Индия) и CoronaVac(Китай) и если Европа примет что можно въезжать по безвизу с паспортом только вакцинируясь вакциной AstraZeneca, и нам опять придется здавать платные тесты на COVID-19. Поэтому я бы повременнил пока все устаканится!


10 0
0
30 березня 2021 16:33

Я вот не пойму логику. Допустим, израиль (или сша) провакцинировали бОльшую часть своих граждан и у них есть коллективный иммунитет. Даже если кто-то приедет с ковидом в чём проблема, если вакцина защищает их граждан от болезни? Ну приедет иностранец больной... помрёт. Им с этого что?

 

Если страна (типа израиля) провакцинировав почти всех не открывает границы на въезд это либо политическое решение(которое не связано с болезнью) либо они понимают что вакцинация ничего не дает по сути и как только чего-то навезут - всё начнётся заново


7 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх