Небезпечні міфи: ветеринарні препарати не здатні подолати COVID-19

28.03.2021, 15:05 Переглядів: 1 757

 

Будь-яке самолікування може бути небезпечним

Ще на початку пандемії у мережі з’явилась інформація про те, що антипаразирарний препарат івермектин здатен призупинити реплікацію вірусу COVID-19. Відповідні дослідження австралійських вчених були опубліковані в журналі «Antiviral Research». Але не все так просто.


Подібна інформація – чудовий приклад так званої маніпуляції. Справа в тому, що тести проводились виключно in vitro, тобто, в пробірці. Як буде впливати препарат на вірус в організмі людини, наразі невідомо.


Проте, багато хто з українців намагається застосовувати івермектин для самостійного лікування короновірусної хвороби. Від таких дій застерігає заслужений лікар, головний інфекціоніст країни, Ольга Голубовська.


«Найстрашніше те, що у нас івермектин використовують лише у ветеринарній практиці. А наші люди, начитавшись інформації з інтернету, починають не тільки пити ці ліки, а й вводити їх внутрішньом’язово. Ніхто не зважає на супутні речовини, що використовуються в препараті у дозах, розрахованих на коней і велику рогату худобу. Це може бути досить небезпечно!» - розповіла Голубовська.


Лікарі наголошують, що будь-яке самолікування може бути небезпечним і закликають розсудливіше ставитись до власного здоров’я. При появі будь-яких симптомів хвороби краще звернутись до сімейного лікаря.

Автор: Тамара Зінченко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх