Припинення поставки російських нафтопродуктів не призведе до дефіциту пального: заява «Укртатнафти» та операторів ринку

22.03.2021, 12:31 Переглядів: 2 871 Коментарів: 5

 

У компанІї є резерви і потужності, щоб перекрити дефіцит

ПАТ «Укртатнафта» заявила, що припинення постачання російських нафтопродуктів з першого квітня цього року, не викличе дефіциту пального та росту цін на ринку України. Про це йдеться у пресрелізі компанії.


«Враховуючи, що частка постачання саме цих компаній у минулому році становила менш ніж 30% споживання, ринок має можливості бути збалансованим за рахунок збільшення внутрішнього виробництва та імпорту з інших напрямків, в тому числі використовуючи морські поставки танкерами», - йдеться у заяві.


ПАТ «Укртатнафта» також повідомила, що має у розпорядженні залишки нафтової сировини на терміналі в Одесі (два танкери). І це дає можливість оперативно реагувати у разі виникнення дефіциту на ринку. Також дає можливість збільшити завантаження технологічних установок підприємства та додатково виробити 120 тис тонн нафтопродуктів на місяць.


Цю заяву в компанії зробили у відповідь на повідомлення про те що РФ встановлює заборону на експорт до України нафти та нафтопродуктів, оприлюднене 18 березня. Про це повідомив експрем'єр-міністр Росії, а нині заступник глави ради безпеки РФ Дмитро Медведєв. Ще раніше з'явилося повідомлення, що швейцарський трейдер Proton Energy Group S.A. припинить поставки нафтопродуктів в Україну з 1 квітня. Proton Energy Group є власником пов'язаної з Медведчуком мережі Glusco. Крім Glusco, її клієнтами є найбільші гравці ринку України: Wexler Group, ОККО, WOG, KLO, «Альянс Енерго Трейд», «Автотранс», «Надія», «Авантаж» та інші, пише LB.


У Мінекономрозвитку обговорили ситуацію з ключовими гравцями паливного ринку та можливість заміщення поставок дизпалива і зрідженого газу в зв'язку з заявою трейдера Proton Energy Group про припинення імпорту з 1 квітня, йдеться в повідомленні прес-служби уряду. Імпортери та учасники ринку підтвердили, що в країні є резерви дизпалива і можливість швидкої заміни постачальників в разі потреби. Ризиків дефіциту пального немає.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: ЕП
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
22 березня 2021 13:26

До дефіциту то може і не призведе , а ціна в гору явно піде , кучерява бабка з посіпаками скористаються цим.


23 0
0
22 березня 2021 14:49

Уже есть новый поставщик - Coral Energy.


0 2
1 176
22 березня 2021 15:19

Про це повідомив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

На Росії посаду прем'єр-міністр займає Мішустін


6 9
0
22 березня 2021 16:49

То-то я и смотрю... уже по 28 сегодня на укрнафте 95-й


7 0
4 365
1
22 березня 2021 18:57

Не призведе, але бєня вже підняв цвну з літа на 50%, а потерпевшиє от тарифного геноцида пороха, мовчвть, як в рот гівен набрали.


9 14

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх