Кременчуцький пологовий ще не отримав вакцину БЦЖ, якою щеплять новонароджених від туберкульозу

18.03.2021, 15:05 Переглядів: 1 696

 

Дітей, яких виписують з перинатального центру без щеплення, ставлять на облік

Кременчуцький перинатальний центр ще не отримав вакцину БЦЖ, якою щеплять новонароджених від туберкульозу*. Про це ТЪ повідомив директор цього медзакладу Радомир Сербін.


У попередньої партії вакцини БЦЖ, яка була закуплена Україною, 31 січня закінчилися реєстрація та термін придатності, а нової до нашої країни не доправили. Тому вже кілька місяців новонароджених виписують з пологових будинків без цього щеплення.


Разом з тим, 11 березня Міністерство охорони здоров'я опублікувало інформацію про те, що Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 450 тисяч доз вакцини БЦЖ, виробленої Serum Institute of India, а пізніше має надійти ще 640 тисяч доз.


- На сьогоднішній день у нас її немає. Можливо, вона і поступає десь, але до нас вона ще не доїхала, - сказав 18 березня Радомир Сербін про вакцину.


Він зазначив, що дані про малюків, які не отримали щеплення у перинатальному центрі, передають у дитячі поліклініки. Щойно препарат з'явиться, повідомлятимуть батьків і дітей викликатимуть на вакцинацію.



*Дозу БЦЖ вводять на 3–5 день життя малюка. Для немовлят захист від туберкульозу дуже важливий: у маленьких дітей захворювання протікає у вигляді генералізованої форми – з ураженням печінки, нирок, кісток та високим ризиком туберкульозного менінгіту.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: zdrav.ck.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх