У Кременчуці 12 безхатьків отримали обмороження та потребували операцій

12.02.2021, 16:03 Переглядів: 3 788

 

Мер Малецький дав пораду мешканцям кременчуцьких будинків, що робити, якщо безхатьки ночують у під'їзді

У Кременчуці у період з 15 січня і до сьогоднішнього дня 12 безхатьків отримали обмороження та потребували хірургічної допомоги, шестеро з них і досі знаходяться у хірургічному відділенні. Про це розповів 12 лютого начальник департаменту охорони здоров’я Максим Середа на штабі з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації.

Загалом за вищезгаданий період до пунктів обігріву звернулося 47 осіб, деяких привозила кілька разів «швидка». За необхідності цим людям надавали необхідну медичну допомогу (наприклад, якщо у них були поверхневі порізи, садна), поїли чаєм, після чого вони зранку йшли з лікарень.


Нагадаємо, що пункти обігріву у нашому місті працюють при 4 міських лікарнях: І міській лікарні ім. Богаєвського, «Правобережній», лікарні відновного лікування, Центральній районній лікарні.


Мер Віталій Малецький зазначив, що пункт обігріву біля залізничного вокзалу розгортати не збираються, проте людей пускатимуть погрітися у зал очікування вокзалу. Він додав, що ті приміщення, які могли бути задіяні як пункти обігріву, наразі використовуються бійцями Національної гвардії на об'єктах, де вони чергують, – цілодобово несуть службу на території ЛІЛ «Кременчуцька».


Також журналісти поцікавилися, куди мешканцям звертатися, якщо безхатьки у морози ночуватимуть у під'їздах. Мер Віталій Малецький відповів, що знає про таку ситуацію з власного досвіду: у «хрущівці» на вулиці Європейській він наполегливо просив безхатьків, які спали у під'їзді, піти. Він порадив кременчужанам домовлятися з сусідами та слідкувати за тим, аби двері були постійно закритими. Якщо ж безхатько порушує громадський порядок, тоді телефонувати до поліції на лінію 102.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: report.if.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх