Кременчужани запустили флешмоб до Дня народження Лесі Українки

19.01.2021, 08:39 Переглядів: 3 784

Цього року виповнюється 150 років з дня народження великої українки 

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки відділ абонементу ЦМБ Кременчука на своїй сторінці організував флешмоб - читання віршів Лесі Українки. За хештегами #Леся_для_кожного_своя публікуватимуть вірші кременчужан та гостей міста. 


- 25 лютого всією спільнотою відзначаємо на загальнодержавному рівні 150 років від дня народження нашої славетної поетеси - Лесі Українки. Нашої Лесі - геніальної, ніжної, мужньої, тендітної, сміливої, вразливої, веселої, сумної. Такої різної і такої цілісної - нашої національної гордості і любові. Хто для вас Леся? Які її рядки спадають першими на думку? Які емоції? Які спогади спливають, коли чуєте її вірші? Записуйте свої відео з читаннями улюблених поезій Лесі Українки та коментарями. І присилайте їх на нашу електронну пошту cbsbook_ab@ukr.net. Відео будуть представлені на нашій сторінці відділу абонементу в Фейсбук. Приєднуйтесь до нашого святкового флешмобу Леся. Для кожного своя, - мовиться у повідомленні. 


Розпочали флешмоб віршем Лесі Українки «Мамо, іде вже зима...»



Також триває міжнародний онлайн-флешмоб Global Lesya Ukrainka 2021. Мета флешмобу – вшанувати пам’ять великої українки, показавши пам’ятні місця її перебування у різних куточках світу.


Для участі у флешмобі потрібно зробити фото, селфі або записати відео, читаючи твір письменниці українською чи іноземною мовою, на тлі пам’ятника, барельєфу, муралу, меморіальної дошки Лесі Українки, на площі, вулиці, біля установ і підприємств, названих на її честь.

 

Фото, селфі або відео треба опублікувати на своїй сторінці у Фейсбуці, вказавши хештег #GlobalLesyaUkrainka2021, країну і місто, де воно було зроблене. Флешмоб триватиме упродовж 2021 року.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх