У Кременчуці шукають активіста чи активістку на річне волонтерство у Польщі

15.12.2020, 16:23 Переглядів: 3 807

 

З полуницею це ніяк не пов'язано

У Кременчуці шукають активіста чи активістку на річне волонтерство у Польщі. Актуальну пропозицію на своїй сторінці у facebook опублікувала Альона Глазкова, ЄВС-координаторка, проектна менеджерка ГО КІПЦ Європейський клуб. 


Шукають громадських активістів та молодіжних працівників, які працюють на місцях. Найголовніше - знання англійської мови на тому рівні, який дозволить комунікувати з людьми. Приймаюча організація займається роботою зі школярами та молоддю. І волонтер має бути частиною цієї команди. 


Трохи неофіційного для розуміння:


Волонтерство - це не тяжка фізична робота. Це обмін досвідом людей з різних країн. Грошей тут не заробити, проте усим необхідним волонтера забезпечують. 


Вимоги до кандидатів:

  • Знання англійської мови;
  • Вік 18-30 років;
  • Можливість поїхати за кордон на 12 місяців (візу зроблять);
  • Комунікабельність, здатність навчатися та навчати. 


Що обіцяють волонтеру чи волонтерці:


  • Оплачують житло;
  • Видають кишенькові кошти та компенсують витрати на харчування;
  • Повертають гроші за дорогу до Польщі та додому. 


Детальніше про те, що таке волонтерство і навіщо воно треба, розповість Альона Глазкова.


Хто організовує і навіщо?


- Міжнародне волонтерство від Європейського корпусу солідарності – це прекрасна можливість здобути досвід та компетентності.
Часто поряд з Європейським корпусом солідарності (ЄКС або ж ESC – European Solidarity Corps), можна побачити більш відому власну назву «Еразмус+» / Erasmus+ чи ЄВС, Європейська волонтерська служба (EVS – European voluntary service). Це все одна і та ж програма.
Це міжнародна ініціатива від Європейської комісії, в рамках якої молоді українці/ки в віці 18-30 років можуть поїхати до будь-якої країни Європи та спробувати себе в ролі волонтера/ки на термін від 1го до 12ти місяців.

Чим зазвичай займаються волонтер(к)и?

- Що робити? Та все, що завгодно! Існує сотні й тисячі організацій, які хостять/приймають волонтерів/ок. Можна працювати з дітками, з молоддю, з громадою, з екологією, тваринами, людьми з інвалідністю, спортсменами, старшими людьми. В музеї, школі, дитячому садочку, бібліотеці, центрі для підприємців, громадській організації, реабілітаційному центрі, центрі для людей літнього віку, громадському саду чи комьюніті центрі.


Навіщо потрібне волонтерство?

- Це чудова можливість подивитися, як працюють колеги в іншій країні й привезти цей досвід в Україну. Це шанс покращити мовні навички та отримати досвід роботи в міжнародній команді. Це час на подумати про себе, що я роблю в житті та що хочу робити, а бо ж чого НЕ робити. Це спілкування про життя, політику, традиції, соціально-політичні контексти, клімат, людство і свою роль в цьому всьому.


Якщо зацікавило - треба поспішити. На роздуми часу не багато. Детальна інформація про пропозицію волонтерства та як на нього податися ТУТ


Якщо залишилися питання, можна написати на електронну пошту Олені - olenkoglazkova@gmail.com

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх