Відроджений легендарний клуб «Сокіл» створює сенсацію й перемагає «Кременчук»

26.11.2020, 21:49 Переглядів: 5 134

 

Кременчужани опускаються на третю сходинку турнірної таблиці

Сьогодні, 26 листопада, хокеїсти «Кременчука» на своєму полі прийняли відроджений цьогоріч київський «Сокіл». Перед грою за ініціативи Федерації хокею України, керівництво, тренерський штаб та гравців ХК «Кременчук» відзначили нагородами Кабінету міністрів України та Міністерства молоді та спорту України за перемогу в чемпіонаті країни сезону 2019/2020. Нагороди вручили Президент ФХУ Анатолій Іванович Брезвін та державний секретар Міністерства молоді та спорту Олексій Юрійович Перевезенцев.


На льоду зійшлися чинний чемпіон України та відроджений «Сокіл». Киянам вдалося створити чергову сенсацію й перемогти кременчужан з перевагою у дві шайби. До цього «соколи» сенсаційно обіграли «Краматорськ» та «Донбас».


«Кременчук» - «Сокіл» (Київ) – 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Шайби: 0:1 - Німенко (Рубан), 6:17; 0:2 - Морозов (Гильманов), 32:26; 1:2 - Серанов (Орлов), 59:00; 1:3 - Морозов (Голубич - Рубан), 56:43;

Кременчук: Новицький (Гордюшин); Бабрусев - Алексюк, Хрішпенц - Бойових, Грицьких - Александров, Яковлєв - Варава; Кисельов (К) - Серанов - Орлов, Савицький - Волков - Пукс (А), Савченко - Гриценко (А) - Ворона, Коробов - Дубінін - Денискін.

Сокіл: Кубрицький (Пеленський); Олендаренко - Голубич, Сисак - Платонов, Фірсов - Павлов, Сушков; Рубан - Німенко (А) - Морозов (К), Гильманов - Смирнов - Павленко, Сиротенко - Ступак - Середницький, Гончаренко - Панченко - Пойманов.



Кияни з перших хвилин ринулися в атаку перевіряючи голкіпера «Кременчука» Новицького. Спочатку Рубан прострелив з забійної позиції, згодом Німенко зіграв на добиванні та відкрив рахунок у матчі – 0:1. Кременчужани до перерви намагалися відігратися, проте «Сокіл» втримав натиск господарів та не дав скористатися шансом  Савченку та Савицькому.


Після перерви гості знову взали в облогу ворота кременчужан, проте нашим хлопцям вдалося вирівняли гру. На 33 хв кияни подвоїли рахунок: Морозов вдало підставив ключку під кидок Гільманова – 0:2. Через хвилину двічі здійснив сейв Кубрицький. Кременчужани атакували, але хокеїсти «Соколу» грали надійно в обороні. За пару хвилин до кінця періоду кияни отримали два видалення, внаслідок чого, при грі 5 на 3, пропустили гол. «Містяни» красиво розіграли гольову комбінацію, Орлов віддав на Серанова, а той відмінним кидком розмочив рахунок - 1:2.


У заключному періоді злий жарт з господарями зіграло одне правило: «Не забиваєш ти, забивають тобі». Протягом усієї двадцятихвилинки господарі атакували ворота Кубрицького, але голкіпер киян став героєм цього матчу. Він зміг виграти очні дуелі у Орлова, Денискіна і Кисельова. А також зробив величезну кількість сейвів після кидків хокеїстів «Кременчука». За три хвилини до кінця матчу «соколята» провели класичну і результативну контратаку, яку виходом один в один реалізував Морозов. Фінальна сирена зафіксувала на табло підсумковий рахунок - 3:1 на користь «Соколу».


Головний тренер ХК «Кременчук» Олександр Савицький:

 

- Ми ніби й були готові до такої жорсткої гри від «Соколу», налаштовувалися, але наші гравці все ж десь не чекали такого хокею від суперника, і «прокинулися» тільки в третьому періоді. Коли перейшли на гру в три п'ятірки, то щось почало виходити. Але, на жаль, ті гольові моменти які створили ми не реалізували. Через це і програли. «Сокіл» сьогодні зіграв краще. Тепер будемо налаштовуватися на наступний матч з «Дніпром», де зіграємо з повною самовіддачею.


- «Кременчук» виграв важку фінальну серію у «Донбасу» з семи зустрічей, потім зіграв одинадцять поєдинків за місяць, де була восьмиматчева переможна серія. І ось дві поразки поспіль, чи можна говорити про фізичний або психологічний спад у кременчужан?

- Говорити можна про що завгодно, але якщо ми два періоду не граємо, а в третьому починаємо показувати хоч щось схоже на хокей, то я не думаю, що є якийсь спад. Просто треба трохи на землю повертатися.


- З яких причин сьогодні не грали захисники Толстушко і Григорян?

- Григорян вранці на тренуванні отримав пошкодження, а Толстушко дали відпочити.


Головний тренер київського «Соколу» Олег Шафаренко: 

 

- Очікували від «Кременчука» такої гри? Як грати з чемпіоном?

- «Кременчук» у нападі, я вважаю, найкраща команда ліги. Хлопці зібрані, грають в комбінаційний хокей. З такими командами цікавіше грати.

Сьогодні спробували протиставити їхній грі - свою. Тому був гарний хокей. Чим більше буде таких напружених і щільних ігор в чемпіонаті, тим більше він буде зростати.


- Ваші підопічні могли реалізувати всі свої моменти або щось упустили?

- У нас були ще хороші моменти. Я думаю, що в принципі три голи - це теж непоганий показник.


- Які відчуття від самої гри?

- Приємно грати з чемпіоном. Шкода, що уболівальників немає. У Кременчуці люблять хокей. Сподіваємося, що обмеження і коронавірус піде від нас, і ми зможемо грати з уболівальниками. Коли порожні трибуни, то залишається трохи недомовленості в грі.


Турнірна таблиця

Команда І В ВО ВБ ПБ ПО П ЗШ ПШ О
1 Донбас 11 9 0 0 0 1 1 53 20 19
2  МХК Сокіл 11 6 2 0 0 0 3 36 25 16
3  Кременчук 11 8 0 0 0 0 3 44 26 16
4  Дніпро 11 5 1 0 1 0 4 52 44 13
5  Краматорськ 9 3 1 1 0 1 3 29 31 11
6  Маріуполь 11 2 1 0 0 0 8 23 43 6
7  Білий Барс 10 2 0 0 0 1 7 21 47 5
8  Крижані Вовки 10 1 0 0 0 2 7 24 46 4


29 листопада о 14.00 хокеїсти «Кременчука» вдома приймуть херсонський «Дніпро». Матч відбудеться на льодовій арені «Айсберг». 

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх