Чи справді у Кременчуцькому ліцеї №30 ввели дрес-код та заборонили користуватися косметикою

9.11.2020, 18:01 Переглядів: 13 317 Коментарів: 17

 

Директорка цього навчального закладу запевнила нас, що жорстких обмежень немає, а батьки знають про норми щодо зовнішнього вигляду та правил поведінки школярів та погодилися на них

На минулому тижні у спільноті «Батьки Кременчука» у Фейсбуці кременчужанка Алла Заможська опублікувала допис, в якому розповіла про вимоги, які ставлять до учнів ліцею №30 «Олімп» імені Н.М. Шевченко. Зокрема, у ньому йдеться про те, що є певні правила щодо одягу та зачісок, а дівчатка не повинні користуватися косметикою.


 

Аби дізнатися, чи справді до дітей виставили такі вимоги та на якій підставі, ТЪ звернувся до директорки цього навчального закладу Ольги Шиян.


Спочатку ми спитали, чи є у школі дрес-код. Ольга Шиян відповіла, що діти мають ходити в охайній одежі, а не, наприклад, в рваних джинсах:


- Форми у нас в ліцеї ніколи не було, немає і не буде. Але в протоколі і в статуті у нас прописаний діловий стиль одягу. Ми дозволяємо абсолютно все вдягати, що дитина може собі дозволити, що сім'я, родина може собі дозволити матеріально. Але, звичайно, ми просимо (нічого не вимагаємо) дотримуватися ділового стилю одягу.


Також вона додала:


- Коли до канікул були уроки фізкультури у школі, ми дозволяли дітям ходити у спортивній формі, щоб не було скупчень в роздягальні. Та зараз уроки фізкультури теж, на жаль, проходять онлайн. Тому, звичайно, сказали не ходити в спортивній формі.


Нас цікавило питання, чи справді школяркам заборонили відвідувати навчання з макіяжем.


- Ніякий макіяж в школі не заборонено. Але якщо він вульгарний, ми робимо зауваження і просимо наступного разу, щоб це було в рамках. Макіяж має бути помірним, діловим, - відповіла пані директорка.


Якщо ж учениця прийшла у школу з нафарбованими чорними на всі очі стрілками, яскравими губами, приклеєними віями, то директор, його заступник з виховної роботи або класний керівник можуть зробити зауваження та попросити батьків звернути на це увагу. Очільниця ліцею №30 запевнила нас, що її учнів жодного разу не відправили додому через зовнішній вигляд, а дівчат не змусили змивати косметику.


- Ми слідкуємо за тим, щоб маски були не брудні, а чисті. А як ви хотіли в умовах коронавірусу? Коли маска падає на підлогу, піднімається і вдівається на обличчя, то за цим не слідкувати? Коли ми слідкуємо за тим, щоб діти не лаялися, не вживали нецензурну лексику, щоб мова була українська — це неправильно ми слудкуємо? Слідкували і слідкувати будемо. Бо це школа, державна установа, а не дискотека, не фітнес-клуб, не нічний клуб! - підсумувала Ольга Шиян.


Вона повідомила, що відповідні норми щодо зовнішнього вигляду та правил поведінки школярів встановлює не директор навчального закладу, їх узгоджує батьківський комітет. Рада батьків ліцею проводить батьківські збори, після чого підписує протокол. В ньому та в статуті закладу освіти чітко прописані дані правила.


- Тобто батьки знають про це і на це погодилися?


- Звичайно, підписи стоять! І щороку ці питання обговорюються. На кожній заяві при вступі в школу написано: зі статутними вимогами ознайомлений, з правилами внутрішнього розпорядку ознайомлений і далі – погоджуюся. Які претензії до мене?

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: Фейсбук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 17

1 661
9 листопада 2020 18:42

Державна установа,во главе с царицей.Интересно как она определяет деловой вид одежды?Также касается и прически.Но больше всего какое право она имеет указывать моему ребенку на каком языке ему общаться на переменах!!!


37 35
117
9 листопада 2020 19:34

hunter
Лично мне неприятно слушать как Ваш ребенок матерится в присутствии моего, и самое страшное - всем на это наплевать! И еще - одевайте своего ребенка как *** на дискотеку! А в школу пусть ходит нормально, за свою жизнь ему (Вашему ребенку) еще надоест быть ***, так пусть хоч в школе побудет человеком!


42 34
1 661
9 листопада 2020 20:56

Цитата: KSV

hunter
Лично мне неприятно слушать как Ваш ребенок матерится в присутствии моего, и самое страшное - всем на это наплевать! И еще - одевайте своего ребенка как б(сов женщина)дь на дискотеку! А в школу пусть ходит нормально, за свою жизнь ему (Вашему ребенку) еще надоест быть б(сов женщиной)дью, так пусть хоч в школе побудет человеком!

Из всего что тут понаписали,я понял одно,по себе не судите,может и будете человеком.


21 20
0
9 листопада 2020 21:19

Стаття 173-4. Булінг (цькування) учасника освітнього процесу

 

Булінг (цькування), тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого

 

Директора школы - оштрафовать и делов то. Ещё не хватало чтобы какое-то "Фрёкен Бок" на свой "вкус" определело какая одежда или косметика "правильная", а какая нет и делало замечания. Кстати... и уволить не мешало бы


27 27
1 661
9 листопада 2020 22:29

Цитата: vortex

Стаття 173-4. Булінг (цькування) учасника освітнього процесу

 

Булінг (цькування), тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого

 

Директора школы - оштрафовать и делов то. Ещё не хватало чтобы какое-то "Фрёкен Бок" на свой "вкус" определело какая одежда или косметика "правильная", а какая нет и делало замечания. Кстати... и уволить не мешало бы

Если Вы отец ученика этой школы,то не рискнете сказать такое,иначе затравят там вашего ребенка.


13 11
0
9 листопада 2020 22:58

Цитата: hunter
Если Вы отец ученика этой школы,то не рискнете сказать такое,иначе затравят там вашего ребенка.

 

Ну, скажем так, этой школе очень повезло что я не отецsmile, иначе они бы сходили пару раз так далеко, что больше желаний делать замечания никому вааще у них не было бы.

 

Детей нужно учить не "старших уважать", а тех кто их уважает. А таких вот умных - посылать, раз пошлют "директора", публично(по делу, без матов. Культурно но далеко)... второй раз, третий, на этом дело и закончится. Если вы не научите своего ребёнка давать отпор тем кто посягает на его права и свободы - он будет всю жизнь потом слушать нравоучения самодуров и "моралистов". Если не в школе, то в универе, офисе... Чем раньше научится отшивать таких - тем лучше


26 30
157
10 листопада 2020 05:49

послушаешь вот коментарии и потом нечего удтвлятся когда к тебе на работу приходит устраиваятся поколение дегенератов, где нормальных можно увидеть через 3 а то и 4 человека... где уже не ребенок кроме как матом изъясняться не может (да и не понимает другого). Которые такие умные знают свои права, но слыхом не слыхвали про обязанности и ответственности.


30 11
48
10 листопада 2020 06:44

Якщо сучасним дітям дати повну свободу дій у школі, то вже за тиждень буде відчуття, що школа перетворилась на мокшансько-негритянське гето - з відповідним дрес-кодом, поведінкою і музичним супроводженням прямо у стінах школи. Такої рівня деградації молодого покоління на фоні повної байдужості і такої ж деградації їх батьків ще ніколи не було. Тому обмеження мають бути, але логічні, виправдані і однакові для всіх. Батьки мають нарешті ввімкнутись і контролювати своїх дітей перед виходом до школи, щоб працівникам школи взагалі не треба було повчати малечу - не треба думати, що школа зробить за батьків їх роботу по вихованню дітей


29 18
513
10 листопада 2020 08:26

Ээх, где мои 15 лет :-)

НВП, военрук, чтобы не более 2 пальца от волос до воротника рубашки )

у девушек каблук 2 см и чёрно-коричневое платье ) ага и глазки ещё подведи ) нуну

и прочие няшки, фонтанчики с водой, дежурные на лестницах, из гаджетов плейер с наушниками на базе мк60 )

счас и не объяснишь уже


13 11
0
10 листопада 2020 09:10

Мне вот интересно, почему люди считают, что если ребёнку запретить пользоваться косметикой, или одеть на него "костюм" он станет лучше?

 

Если без царя в голове был - то как ты его не одевай "академически" - ума не добавится и будет точно такой же (не я это сказал, цитирую) "дегенерат". Только внешне будет казаться нормальным... 

 

Если ребёнок нормально учится, нормально соображает и общается со сверстниками - то пусть надевает хоть розовое пальто в фиолетовый горошек и красит глаза в фиолетовый цвет, глупей или хуже он от этого не станет. Это признак сильных личностных качеств, более сильных чем у тех комментаторов которые прогибаются по жизни под всех кого только можно прогнуться и жаба душит их от своей невозможности где-то на работе даже пикнуть.

 

PS Собираю дизлайки, веду счётsmile, не скупитесь


26 14
513
10 листопада 2020 09:37

Цитата: vortex
. Это признак сильных личностных качеств, более сильных чем у тех комментаторов которые прогибаются по жизни под всех кого только можно прогнуться и жаба душит их от своей невозможности где-то на работе даже пикнуть.

 

PS Собираю дизлайки, веду счётsmile, не скупитесь

Так ты сам прогнулся этим комментарием :-)


6 2
0
10 листопада 2020 09:41

Цитата: Дмитрий
Так ты сам прогнулся этим комментарием :-)

 

Тихо, не распугивай мне добычу, я оленей ловлюsmile


2 14
680
10 листопада 2020 14:25

Если в кратце то - директорыня пытается делить детей на правильных и не правильных, в общем все как всегда, разделяй и властвуй. Очередное чудо в перьях с хлебушком вместо мозгов.


10 3
0
10 листопада 2020 17:57

Бох ты мой, какой ужас - изверги ущемляют права детей, самим брутальным на то образом ущемляют - запрещают агрессивный макияж, и еще где - в школе smile  smile Беспредел smile

 

ЗЫ - не понимаю сути кипиша. Понятие дресс-код - это вполне расхожая вещь в взрослой жизни и встречается достаточно часто. Пускай дети с детства приучаются хоть элементарной культуре поведения. 


2 6
1 031
12 листопада 2020 09:54

Статья адекватная . Разьяснения директор дал. А те кто возмущается ,видать или не дочитал стать или судит только по заглавию текста. И вообще , определенная норма должна быть. К примеру : попробуйте на завод , стройку , офис... прийти в шортах и шлепанцах....(вариантов таких примеров просто куча).  


4 5
1 661
12 листопада 2020 12:32

Цитата: inattentive

Статья адекватная . Разьяснения директор дал. А те кто возмущается ,видать или не дочитал стать или судит только по заглавию текста. И вообще , определенная норма должна быть. К примеру : попробуйте на завод , стройку , офис... прийти в шортах и шлепанцах....(вариантов таких примеров просто куча).  

Где же адекватная статья?

Мова учнiв.

Мова як суспільне, історичне явище, що тісно пов’язане з духовним, розумовим, психічним життям людей, має велике значення для кожного народу; нею супроводжуються всі сторони буття, процеси пізнавальної і творчої діяльності, завдяки їй люди спілкуються між собою, обмінюються думками, мислять, пізнають навколишній світ, усвідомлюють явища, процеси, дії, залежність між ними. Саме тому мова – найцінніше багатство народу, його історія, свідомість, продукт суспільного життя.

 

И Ненормати?вна ле?ксика (також матюки[1], нецензурна лексика, обсценна лексика[2], лихослі?в'я)

 

Разве матершина -это мова?

 

 

 



щоб мова була українська — це неправильно ми слудкуємо?

 

Тоесть с ее слов общаться на суржике или на русском языке запрещено?


4 2
1 031
12 листопада 2020 16:36

Цитата: hunter
Цитата: inattentive

Статья адекватная . Разьяснения директор дал. А те кто возмущается ,видать или не дочитал стать или судит только по заглавию текста. И вообще , определенная норма должна быть. К примеру : попробуйте на завод , стройку , офис... прийти в шортах и шлепанцах....(вариантов таких примеров просто куча).  

Где же адекватная статья?

Мова учнiв.

Мова як суспільне, історичне явище, що тісно пов’язане з духовним, розумовим, психічним життям людей, має велике значення для кожного народу; нею супроводжуються всі сторони буття, процеси пізнавальної і творчої діяльності, завдяки їй люди спілкуються між собою, обмінюються думками, мислять, пізнають навколишній світ, усвідомлюють явища, процеси, дії, залежність між ними. Саме тому мова – найцінніше багатство народу, його історія, свідомість, продукт суспільного життя.

 

И Ненормати?вна ле?ксика (також матюки[1], нецензурна лексика, обсценна лексика[2], лихослі?в'я)

 

Разве матершина -это мова?

 

 

 



щоб мова була українська — це неправильно ми слудкуємо?

 

Тоесть с ее слов общаться на суржике или на русском языке запрещено?

Це Ви про що ?


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх