У Полтавській ОДА зазначили, що область перебуває за крок до «жовтої» зони

11.09.2020, 16:34 Переглядів: 3 187

Поки на Полтавщині «зелений» рівень

Сьогодні, 11 вересня, голова облдержадміністрації Олег Синєгубов провів селекторну нараду. Під час неї він зазначив, що Полтавська область за крок від зміни кольору: з «зеленої» зони до «жовтої».


З 14 вересня «червоний» рівень епідемічної небезпеки діятиме у 37 адміністративних одиницях. На території Полтавщини – «зелений» рівень.


Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак наголосив, що захворюваність на коронавірусну хворобу постійно прогресує. На його думку, це відбувається тому, що не виконуються основні правила та вимоги карантину.


- 359 пацієнтів перебувають в активній фазі. Вони проходять лікування. В стаціонарі знаходиться 95 осіб. 39 людей перебувають в обласній інфекційній лікарні. Найбільший приріст дають Полтава та Кременчук. Найбільше непокоїть громадський транспорт. Власники маршрутів кажуть, що як возили людей, так і возитимуть. Можливо, варто вводити додаткові маршрути й знаходити вихід із цієї ситуації, – сказав Віктор Лисак.


Директор Полтавського обласного лабораторного центру Андрій Хайлов розповів, що показник, за наявності якого область може потрапити до «помаранчевого» рівня, – 40 активних хворих на 100 тисяч населення. На Полтавщині за останні 7 днів показник – 27,1. За день він зріс до 33,5.


- З такими темпами росту ми швидко можемо перетнути межу, – сказав Андрій Хайлов.


Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко наголосила, що продовжуватимуть заборону на відвідування будинків-інтернатів, будинків ветеранів та стаціонарних відділень терцентрів, де перебуває понад 2 000 підопічних.


-Також максимально переходимо на автоматичний режим призначення державних соціальних допомог. Із вересня відпрацювали порядок призначення субсидій. 170 тис. сімей автоматично призначено субсидії. Їм повторно не треба звертатися. Також у нас працюють дистанційні скриньки та телефонні лінії, – сказала Людмила Корнієнко.


Нагадаймо, за добу на території області виявили 61 нових випадків коронавірусу.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх