Партією «Довіра» не керують з Києва, ми самодостатні у баченні розвитку рідної області – Біленький

17.08.2020, 13:28 Переглядів: 2 784

 

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький представив нову партію «Довіра», з якою піде на вибори

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький наголосив на тому, що нова політична сила – партія «Довіра», яка бере участь у місцевих виборах на Полтавщині, є самостійною силою і буде відстоювати інтереси свого регіону.


«Цією партією не керують з Києва, ми цілком самодостатні у нашому баченні розвитку рідної області», – запевнив він в ході інтерв’ю.


«Що і як робити нам вказують лише мешканці Полтавщини», - додав Біленький.


На думку голови облради, місцеве самоврядування в Україні знаходиться під загрозою: «Реформа децентралізації відкрила перед місцевим самоврядуванням принципово нові можливості, вдихнула нове життя. Однак дехто у київських кабінетах навпаки виношує плани, як підім’яти під себе громади та їхні бюджети».


Також Олександр Біленький додав, що до лав «Довіри» долучилася майже половина керівників об’єднаних громад області.


 

«Якщо ця людина поділяє наші цінності, адекватна, прогнозована, готова працювати в інтересах Полтавщини, ми пропонуємо їй долучитися до нашої команди», – зазначає Біленький.


«Передусім «Довіра» – це партія місцевих громад, захисту їх інтересів… Тільки місцеві люди знають, що добре, а що погано для їхніх громад. З Києва цього не видно», - додає нинішній голова Полтавської обласної ради.


Нагадаємо, що ініціатором створення партії «Довіра» є народний депутат від 147-го округу на Полтавщині, голова однойменної депутатської групи у парламенті Олег Кулініч.

Автор: Прес-служба партії «Довіра»
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020:

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Особливості місцевих виборів-2020:

У ЦВК виділили чотири особливості виборів, які відбудуться 25 жовтня:

  • вибори будуть організовуватися на новій територіальній основі;
  • у рік проведення чергових місцевих виборів відбудуться перші місцеві вибори до тергромад, які призначаються і проводяться разом із черговими;
  • вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новими виборчими системами;
  • місцеві вибори передбачають дотримання гендерної квоти – серед кожних п'яти кандидатів у списку має бути щонайменше дві жінки. Без дотримання квот можуть відмовити кандидатам усього списку.

Зокрема місцеві вибори будуть проводитись за двома системами: партійна пропорційна система та відкриті виборчі списки для міст із населенням від 90 тис., мажоритарна - для решти.

Система відкритих списків дозволить виборцям голосувати не лише за партію, а й за конкретного кандидата, якого вони хочу бачити при владі. Тобто спочатку виборець має проголосувати за партію, а потім – за окремого кандидата від цієї партії.

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх