На Полтавщині створюють мережу ліцеїв

3.08.2020, 08:02 Переглядів: 2 717 Коментарів: 1

 У нашому місті буде три ліцеї

На апаратній нараді в Полтавській облдержадміністрації обговорили питання створення ліцеїв у регіоні. Із набранням чинності Закону України «Про повну загальну середню освіту» мережа закладів загальної середньої освіти зміниться відповідно до визначених типів – «початкова школа», «гімназія», «ліцей». Із 1 вересня 2024 року ліцеї повинні функціонувати як окремі юридичні особи.


- На даний час визначена орієнтовна кількість закладів, що надаватимуть профільну освіту в області. 28 комунальних ліцеїв створять на базі закладів загальної середньої освіти, – повідомила директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська. – 8 ліцеїв будуть у містах із населенням більше 50 тисяч осіб (Полтава (4), Кременчук (3), Горішні Плавні (1)); 20 – на територіях міст Лубен, Миргорода, Гадяча, Зіньківського, Карлівського, Кобеляцького, Котелевського, Оржицького, Хорольського районів, Ланнівської, Лохвицької, Решетилівської, Великобагачанської, Глобинської, Гребінківської, Михайлівської, Піщанської, Семенівської (по 1), Пирятинської (2) ОТГ.


Також передбачається створення військового ліцею у місті Полтаві. Ще 10 ліцеїв з’явиться завдяки трансформації із закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей у заклади старшої профільної школи. Серед них 8 закладів, що надають спеціалізовану освіту (4 – наукову, 2 – спортивну, по 1 – мистецьку та військову) та два ліцеї у с. Андріївка Новосанжарського району та с. Великі Сорочинці Миргородського району, що створені на базі санаторних шкіл-інтернатів.


Однією з головних проблем створення мережі ліцеїв є те, що нормативна база щодо їхнього функціонування оновлюється, та не забезпечує на даний час виконання вимог у повному обсязі Законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту». Також не розроблено положення про профільний комунальний ліцей. У зв’язку з цим виникають труднощі у розробці та затвердженні штатного розпису закладу освіти.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
3 серпня 2020 14:11

Ничего не понял: Пирятинская ОТГ(население 18тыс.) - 2 лицея, Кременчуг (население 200тыс.) - 3 лицея. Как так? Нас ждет сокращение учебных заведений? Или может это планируют как коммунальные заведения, а остальные отдать в частные руки на основании Меморандума с МВФ, одним из пунктов которых является "оптимизация" системы образования. Только как это согласуется с тем, что 12.12.2018 городские депутаты на очередной сессии проголосовали за создание в Кременчуге 10 самостоятельных учебных заведений, именуемых Лицеи, точнее поддержали проект решения «О проведении в соответствие отдельных коммунальных учреждений общего среднего образования». Вот эти десять школ:   №4;   №5;  №6;  №10;  №11;  №17;   №21; №25;  №30;  Вечерняя школа № 3.


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх