У Кременчуці з'явилася форма першого генерал-майора Кульчицького, якого вбили за часів незалежності

30.05.2020, 15:13 Переглядів: 5 159

  

Форму Героя України Сергія Кульчицького, коли він служив у званні полковника, передали до нашого міста у музей історії однострою

У музеї історії однострою з'явилася форма легендарного генерал-майора Сергія Кульчицького. Як розповів «Телеграфу» керівник музею Роман Пацовський, 29 травня виповнилося 6 років з дня загибелі Сергія Кульчицького.


 

До нашого міста передали форму бойового генерала, який загинув у зоні АТО, таким чином Кременчук став четвертим містом, після Івано-Франківська, Львова та Києва, де зберігається пам'ять про бойового генерала.


 

Вчора, 29 травня, минуло 6 років з дня загибелі екіпажу вертольоту Мі-8, який збили сепаратисти поблизу Слов'янська. Тоді загинули 6 військовослужбовців Національної гвардії та 6 представників спецпідрозділу МВС України, серед загиблих був і бойовий генерал-майор НГУ Сергій Кульчицький.


На початку російсько-української війни, навесні 2014 року, генерал-майор Кульчицький долучився до створення першого добровольчого підрозділу, у лавах якого були переважно активісти Самооборони Майдану. Разом з бійцями поїхав у місто Слов'янськ, яке на той час було однією з найгарячіших точок на Донбасі.


29 травня 2014 року на четвертий блокпост поблизу Слов'янська прибули військові з продуктами харчування, провели ротацію особового складу. Повертаючись з району гори Карачун, вертоліт Мі-8 Національної гвардії України, на борту якого перебував генерал-майор Сергій Кульчицький, обстріляли і підбили з ПЗРК терористи. 


20 червня 2014 року Сергію Кульчицькому посмертно присвоєно звання Героя України. Інші загиблі нагороджені орденом «За мужність» I ступеня (посмертно).


На честь загиблого генерала названо батальйон оперативного призначення Національної гвардії України, який Кульчицький почав формувати з бійців Самооборони Майдану – «Батальйон ім. Героя України генерала Кульчицького».

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Роман Пацовський та фото з відкритих джерел
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх