На Полтавщині демонтували пам’ятник комуністичному діячеві Свердлову

23.05.2020, 14:02 Переглядів: 1 951

 

Заходів місцева сільрада вжила після його звернення на Гарячу урядову лінію

У селі Баранівка Шишацького району демонтували памятник Якову Свердлову. Про це повідомив у соцмережі Фейсбук голова ГО «Світанок» , координатор проєкту «Декомунізація. Україна» Вадим Поздняков. Заходів місцева сільрада вжила після його звернення на Гарячу урядову лінію. 


Як зазначив регіональний представник Українського інституту національної пам’яті (УІНП) в Полтавській області Олег Пустовгар, це слід було зробити ще 4 роки тому, після набрання чинності Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». 


- Нагадаю, що наявність у публічному просторі комуністичної символіки є пропагандою комуністичного режиму і відповідно кримінальним діянням. Також, нагадаю, що згідно з офіційних роз’яснень Українського інституту національної пам’яті як центрального органу виконавчої влади «Свердлов Яків Михайлович (1885–1919) – особа, яка причетна до здійснення Жовтневого перевороту 1917 р., діяльності комуністичної партії та радянських органів влади. Голова Всеросійського ЦВК Рад робітничих і солдатських депутатів, - наголосив Пустовгар.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх