Чілдрен Кінофест стартуватиме онлайн: фільми для дітей та підлітків

14.05.2020, 07:07 Переглядів: 2 556

 

Програму оголосять всередині травня


Чілдрен кінофест 2020 відбудеться онлайн! VІІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест цього року відбудеться онлайн – з 29 травня по 7 червня на офіційному сайті фестивалю.


Фільми програми можна буде подивитись безкоштовно. Покази конкурсної програми триватимуть протягом 7 днів, переглянути їх можна буде у будь-який зручний час. Фільм-ретроспектива та роботи фіналістів конкурсу дитячих короткометражних фільмів, які входять до складу позаконкурсної програми, будуть доступні для перегляду як спецподії за розкладом – протягом одного дня.


До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою Чілдрен Кінофесту на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Поза конкурсом юні глядачі продовжать знайомитися з історією кінематографа: у попередні роки ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно – Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, ЛоттиРайнігер, Жоржа Мельєса та братів Люм’єр.


Програму фестивалю буде оголошено в середині травня.


Нагадаємо, що фестиваль документального кіно Docudays UA також відбувся онлайн.


Чілдрен Кінофест – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який знайомить молоду українську аудиторію як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. Щорічний фільм-переможець фестивалю визначається шляхом прямого голосування глядачів – на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримує бюлетень, за допомогою якого оцінює фільм.


Шостий фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбувся з 31 травня по 9 червня 2019 року у 24 містах України, його покази відвідали майже 50 тисяч юних українців.


Гран-прі за підсумками глядацького голосування отримала анімаційна пригодницька стрічка «Викрадена принцеса» Олега Маламужа. У конкурсі короткометражних фільмів, знятих дітьми, найкращою роботою визнано «Лісову школу» Анни Зусмановської з Кривого Рогу.
 
Генеральні партнери фестивалю: Державне агентство України з питань кіно, ОТП Банк Україна. Організатор – компанія «Артхаус Трафік».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх