Коли кременчуцькі вихователі отримають зарплату за квітень: чому її затримали

6.05.2020, 17:31 Переглядів: 5 548 Коментарів: 5

 

Загалом по бюджетним установам міста заборгованість складає близько 16 млн 941 тисячі грн, це стосується не лише освіти, а й сфери культури, спорту

До редакції «Кременчуцького Телеграфа» звернулося кілька вихователів з дитячих садочків Кременчука з приводу того, що їм затримують заробітну плату за квітень. Зазвичай вони отримують гроші наприкінці місяця, проте на цей раз станом на 6 травня грошей освітяни так і не мають.


У департаменті освіти Кременчука та на службі підтримки мера 15-63 людям нічим допомогти не змогли, не прояснили ситуацію. Нам не вдалося нічого дізнатися й у директора департаменту освіти нашого міста Геннадія Москалика, він відповів, що не має інформації з цього приводу.


Тоді із цим питанням ми звернулися до начальниці бюджетного відділу міського фінансового управління Тетяни Тетьоркіної. Вона пояснила, що наразі дійсно є затримка із зарплатами у Кременчуці не лише у сфері освіти, а у сфері культури, спорту.


Затримка пов'язана з кількома факторами:

  • вплинув на місто закон, який обмежує надходження плати за землю, яка є однією зі складових, що наповнює міський бюджет (таким чином Кременчук не отримав близько 15 млн грн);
  • у зв'язку з карантином багато підприємств призупинили роботу, тому надходить менше податків (єдиний податок, ПДФО).

Зарплату у першу чергу отримали ключові на даний час галузі, які знаходяться «на передовій». Загалом станом на 6 травня по бюджетним установам міста заборгованість складає близько 16 млн 941 тисячі грн.


Протягом 6-7 травня мають прийти надходження від великих платників податків, які наповнять бюджет (таких як Крюківський вагонобудівний завод, «Укртатнафта» тощо), вони і врятують ситуацію протягом найближчих двох днів люди отримають свої зарплати.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: debaty.sumy.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

194
6 травня 2020 17:44

Фіолетову газетку отримують в поштові скринькі освітяни !!! Хай будуть задоволенні турботою влади про них Може порожній холодильник навчить думати коли на виборах відаєш свій голос за популістів


22 8
228
6 травня 2020 17:48

Але вихователі зможуть пройтися по алеям, насолоджуючись тополею чорною, туями та вишнями, та читаючи місцеву газету про звитяги мера у відповідальному розподілі бюджету.


32 5
0
6 травня 2020 19:09

А когда начали этот так называемый карантин, никто не думал что поступления в бюджет будет снижено? Вроде такие вумные там люди, не первый год руководят, в экономике должны разбиратся. Главное политики зарплату получают...из бюджета...на них хватает. А вот медикам или педагогам, нет нет да и задержат. Плохо нету смайла "фейспалм"


22 1
642
7 травня 2020 07:21

Сфера освіти майже поголовно була за зеВаву, хотіли з/п по 4000 доларів, а тепер не можуть отримати по 4000 грн. Бумеранг він такий...


6 11
264
7 травня 2020 08:12

Ну звісно в усьому винен карантин! Недонадходження в бюджет і все таке але хіба це було не зрозуміло від початку? Проте на газетку грошики є, на вишеньки по 17000 є, навіть на камери є, а освітянам немає з їхньої зарплати ж мерику нічого не відкотиться!


11 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх