Реконструкцію дитсадка на Раківці за 23,5 млн грн завершить КП «Союзрембуд»

21.04.2020, 08:32 Переглядів: 3 682 Коментарів: 3

 

Комунальне підприємство стало переможцем тендеру, хоча запропонувало й не найнижчу ціну

Реконструкцію дитячого садка на вулиці Генерала Манагарова, 5-А завершить комунальне підприємство «Союзрембуд». 15 квітня за результатами тендеру комунально-виробниче підприємство «Кременчуцьке міське управління капітального будівництва» (УКБ) підписало договір з переможцем - КП «Союзрембуд», ціна питання  - 23 млн грн 499 тис грн. Інформація розміщена в системі ProZorro.


Очікувана вартість закупівлі складала 24 млн 646,7 тис грн, тож економія в результаті торгів – 1 млн 147,7 тис грн, або 4,7%.

Конкурентами КП «Союзрембуд» були дві харківські фірми - ТОВ «КПД-18» та ТОВ «Транс Техно сервіс +». Учасники знижували ціну під час аукціону. Хоча пропозиція КП «Союзрембуд» у результаті виявилася найдорожчою, це підприємство визнали переможцем тендеру, оскільки двоє інших учасників були дискваліфіковані замовником.


ТОВ «КПД-18», яке вже було субпідрядником на даному об’єкті, запропонувало найбільш економічно вигідну ціну - 22 млн 470 тис грн, що на мільйон менше, ніж у переможця. Проте, як сказано у протоколі тендерного комітету УКБ, його пропозиція не відповідає умовам тендерної документації (ТД). Так, виявилося, що підприємство має податковий борг (хоча у складі документації подало довідку про відсутність боргу). Крім того, в документацію «залетіли» документи інших фірм, зокрема, й лист-відгук на іншого учасника тендеру - ТОВ «Транс Техно сервіс +». До речі, це свідчить, що ці конкуренти прийшли на тендер парою, і у випадку визначення переможцем однієї з цих фірм це могло б стати предметом скарги про змову в АМКУ. Крім того, «КПД-18» не надало низку документів, передбачених ТД.


ТОВ «Транс Техно сервіс +», яке запропонувало ціну 23 млн 498 тис грн, що на 1 тис грн дешевше, ніж у переможця, теж було дискваліфіковане. Причина - учасник не надав довідку з банку про те, що йому видана банківська гарантія з покриттям (тобто на рахунку розміщені кошти в сумі банківської гарантії), а ця вимога була передбачена в ТД.


Таким чином, після дискваліфікації конкурентів, переможцем тендеру стало КП «Союзрембуд». 

Що передбачено договором

  • Гарантійний строк експлуатації об’єкта – 10 років з моменту введення в експлуатацію.
  • Підрядник несе відповідальність за недоліки та дефекти, і протягом гарантійного строку зобов’язаний усувати їх за свій рахунок.
  • Замовник може розірвати або призупинити договір в односторонньому порядку в разі відсутності фінансування.
  • Підрядник вносить забезпечення виконанні банківського договору у формі банківської гарантії – 3% від суми угоди (707,97 тис грн). По закінченні дії договору замовник повертає підряднику цю суму.
  • Угодою передбачений термін виконання робіт – до 31 грудня 2021 року, проте в разі затримки фінансування строки виконання робіт можуть бути подовжені.
  • Розмір бюджетного фінансування на 2020 рік складає усього 950 тис грн, тож, швидше за все, у зазначений договором строк об’єкт не добудують.

Довідка

Тендер на реконструкцію дитсадка УКБ проводило повторно: першого разу торги визнали такими, що не відбулися. Тоді на торги теж прийшло троє учасників, усі вони були дискваліфіковані. КП «Союзрембуд» не брало участі у першому тендері.



Дитсадок на вул. Манагарова (колишній садок №45) простояв покинутим майже 10 років. Після його закриття тут колись була приватна школа, а потім будівля руйнувалася, обростала бур'яном.



Реконструкція будівлі триває з 2017 року – на той час вона була оцінена в 17,6 млн грн. Роботи здійснювала фірма ТОВ «Будівельник», яка згодом відмовилася від підряду. Тому й проводили новий тендер, попередньо відкоригувавши ціну.


Сума виконаних та оплачених робіт склала 5 млн грн. З урахуванням суми фактичної оплати робіт у попередні роки та нової угоди, вартість реконструкції об'єкту складе 28,5 млн грн, тобто в цілому роботи подорожчали на 10,9 млн грн.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
21 квітня 2020 11:43

неужели будет реконструкция сада, просто мы живём в том районе) 


2 3
0
21 квітня 2020 11:47

Да пусть наконец его сделают, чего оно стоит заростает бурьяном...


2 4
0
21 квітня 2020 12:21

Вроде этот подрядчик может выполнить работы качественно да ещё и с ганатией на 10 лет. Как по мне это очень даже хорошо, особенно когда дело касается деток нужно делать особенно качественно.


0 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх