Співвласників будинків у Кременчуці, де не створені ОСББ, звільнять від участі у капремонтах

20.04.2020, 12:01 Переглядів: 4 808

На сесію пропонується проєкт рішення

Міська влада хоче звільнити від дольової участі в капітальних ремонтах, реконструкції, модернізації житла співвласників багатоквартирних будинків до 1 травня 2021 року. Це стосується будинків, які колись були в комунальній власності, і де на сьогодні не створені ОСББ.


Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» передбачає, що капітальні ремонти покладаються на співвласників. Проте не забороняє й інші джерела фінансування. Свого часу міська рада ухвалила положення про дольову участь співвласників у капремонтах. Проте жодного разу не реалізувала його: щороку людей від цього звільняли, посилаючись на низьку платоспроможність населення (хоча не всі співвласники апріорі бідні). І продовжували фінансувати повністю з бюджету капремонти в будинках «мені комунальної форми власності», хоча співвласники в ОСББ фінансують капремонти зі своєї кишені. І в ліпшому випадку можуть розраховувати на часткове фінансування з бюджету.


Цьогоріч на капітальні ремонти житла виділено небагато - 1 млн 235 тис грн. Відремонтують два дахи у малосімейках — на вулиці Шевченка, 27 та у пров, Толстого, 36. Тож звільнення від плати фактично стосується одного будинку, бо гуртожиток на Толстого є соціальним житлом.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх