У мерії Кременчука розповіли, як ховатимуть дідуся, що помер від COVID-19

15.04.2020, 12:26 Переглядів: 16 532 Коментарів: 10

 

Мер прохає кременчужан, щоб вони одразу зверталися до лікарів, якщо у них, їхніх родичів чи знайомих є симптоми чи навіть підозра на інфекційні захворювання, бо зволікання може дорого коштувати

На засіданні штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації у мерії розповіли про те, як проходить епідрозслідування стосовно першого померлого від коронавірусної інфекції кременчужанина, а також про те, як його ховатимуть.


- У нас є така інформація, сусідів опитували, що у цієї людини, яка померла, родичі заходили в масці, залишали продукти чомусь за дверима, тобто, можливо, вони щось знали. Це треба, щоб правоохоронці встановлювали, відповідно опрацьовували цю ситуацію, - прокоментував міський голова Віталій Малецький.


Також він додав, що 84-річний кременчужанин пізно звернувся до лікаря, його стан здоров'я був вкрай запущений, тому медики не змогли його врятувати.


- Прохаю всіх: у кого є симптоми, у кого є підозри, хто знає про таких людей, які хворіють вдома самі, повідомляйте на нашу гарячу лінію 15-63, повідомляйте сімейним лікарям, зв'язуйтесь з центрами ПМСД, - наголосив мер, звертаючись до кременчужан. - У даній ситуації про хворобу родичі і близькі знали, але з якихось причин не повідомили. І цю людину відвідували і родичі, й інші люди, зараз встановлюється коло осіб.


Покійний проживав у старому 5-поверховому будинку, хрущовці, на околиці Раківки на виїзді у бік села Садки. У цьому будинку наразі вже три підтверджені випадки коронавірусної інфекції.


Директор департаменту ЖКХ Іван Москалик розповів про процедуру поховання та заходи безпеки, які будуть вживатися, відповідно до нормативних документів від МОЗ.


По-перше, підготовка тіла покійного відбуватиметься безпосередньо на території медичного закладу, де померла людина, його оброблять дезінфікуючим засобом, визначеним Держпродспоживслужбою та Міністерством охорони здоров'я. За це відповідатимуть медики.


По-друге, після цього працівники СКРП транспортуватимуть тіло померлого до місця поховання у закритій труні та герметичному пакеті-мішку. Вони забезпечені необхідними для цього засобами захисту.


- Необхідно звести до мінімуму контакти з тілом померлої особи і його переміщенням будь-ким. Безпосередньо повинні контактувати з цим тілом лише робітники нашої ритуальної служби комунального підприємства, і все, - сказав Іван Москалик.


По-третє, поховання також відбуватиметься у закритій труні, при цьому можуть бути присутні близькі, але вони повинні знаходитися на певній дистанції. Співробітники комунальної служби обов'язково внесуть усіх, хто приймав участь у похованні, до спеціального реєстру (на випадок можливого відстеження подальшого стану таких людей).


Крім того, мер зауважив, що померлий дідусь належав до однієї з релігійних громад:


- Там є такі побоювання, що прийде проститися з цією людиною майже вся та релігійна громада, у якій він був, тому, будь ласка, відпрацюйте, з представниками громади цієї, духовенства і мінімізуйте кількість учасників цієї процедури - лише близькі родичі. Я знаю, що займається там син похованням, будь ласка, теж щоб менше він їздив, менше спілкувався з іншими суб'єктами, СКРП має взяти на себе уже необхідне, що потрібно забезпечити, - розпорядився мер.


Планують залучити патрульну машину для супроводження тіла на кладовище, також правоохоронці знаходитимуться там під час поховання.


Віталій Малецький проінформував:


- Ми готові до цієї ситуації, три тижні тому ми закупили все необхідне: у нас є ці пакети-мішки, у нас є все для того, щоб цю роботу всю виконати. Були також підготовлені відповідно на Свіштовському кладовищі могили. Все це було зроблено, ми про це просто не говорили. 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

198
15 квітня 2020 12:44

А мешок при опускании тела снимут или нет?


1 21
513
15 квітня 2020 12:48

имитация бурной полезной деятельности

Співробітники комунальної служби обов'язково внесуть усіх, хто приймав участь у похованні, до спеціального реєстру
Планують залучити патрульну машину для супроводження тіла на кладовище, також правоохоронці знаходитимуться там під час поховання.

13 7
417
15 квітня 2020 13:32

Цитата: canek

А мешок при опускании тела снимут или нет?

Конечно снимут. А в чем же следующего хоронить?


20 13
0
15 квітня 2020 13:39

Да...Малецкий, а ты балабол.... ты ж говорил,что рыть могилы заранее не кто не будет....

А балабол хуже пи.....са (лица нетрадиционной сексуальной ориентации)


19 9
53
15 квітня 2020 13:43

"... усіх, хто приймав участь у похованні".

Правильно українською "брав участь" або "взяв участь".


8 14
0
15 квітня 2020 15:24

Похороны пройдут должным образом, как и должно быть с человеком, который болел коронавирусом. Соболезнования его родственникам.


4 10
0
15 квітня 2020 15:29

Дай бог, это будет первый и последний раз, все-таки и возраст уже приличный, конечно иммунитет слабый ко всему!

 


7 5
0
15 квітня 2020 15:47

Все сделают как нужно, не зря есть особые инструкции на этот счет. Я думаю что нет причин для переживаний.


2 7
40
15 квітня 2020 17:35

 

facebook.com/groups/614785948658348/permalink/1845970455539885/
в посте комментарий внучки этого деда, и опровержение всех слов мера

 



Цитата: Grinenko

Все сделают как нужно, не зря есть особые инструкции на этот счет. Я думаю что нет причин для переживаний.

тело с подтверждённым вирусом необходимо кремировать

 


6 1
208
15 квітня 2020 23:33

Цитата: shoni1970
Цитата: canek

А мешок при опускании тела снимут или нет?

Конечно снимут. А в чем же следующего хоронить?

угу думаю за мешок еще и денег сдерут с родственников плюс за кил 50 хлорки.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх