«Кремінь» дозволяє перезавантажити кар'єру досвідченим гравцям», - головний тренер Сергій Свистун

15.04.2020, 12:02 Переглядів: 3 038

  

Наставник «Кременя» розповів про тренування на карантині та амбіції команди

«Кремінь» близько місяця у вимушеній відпустці. Після запровадження карантину 12 березня команда очікувала на старт змагань 3-го квітня, але уряд подовжив карантин ще на три тижні. Попри всі труднощі, футболісти «Кременя» продовжують посилено готуватися до змагань. Гравці у розсилці отримають завдання. На скільки відповідально футболісти підійшли до самостійного тренування, стане відомо вже після завершення карантину, коли проведуть тестування.


Крім тренувань футболісти проводять час із рідними, читають книжки та дивляться фільми. Голкіпер Андрій Олійник завершує будівництво будинку, а головний тренер Сергій Свистун відпочиває душею на дачі.


- Давали хлопцям режим тренувань в індивідуальному порядку. Зазвичай функціональні завдання, аби хоча б підтримували форму. До 14 квітня у них є програма, а далі планували зробити невелику паузу до 21 квітня, – розповів головний тренер «Кременя» Сергій Свистун.


У програмі «Україна футбольна» розповіли, що у Кременчуці нова команда. «Кремінь» - не впізнати! З минулорічних гравців залишилося лише кілька - переважно новачки. Збирати «Кремінь» розпочав ще Володимир Прокопіненко, але залишив команду. Прокопіненко отримав запрошення з Молдови, де він став помічником головного тренера у клубі «Сперанца» (у «Сперанці» виступають два ексгравці «Кременя» Орест Будюк та Олександр Єрмаченко, а також полтавець Володимир Одарюк - ред.). Клуб зробив ставку на свого фахівця. Сергій Свистун багато років віддав Кременчуку, неодноразово очолював клуб та допомагав головним тренерам. Тепер Сергій Свистун намагатиметься зберегти прописку у Першій лізі.



- Враховуючи той склад, яким догравали осінню частину чемпіонату, то він повністю змінився. І будували команду навколо тих, хто залишився. Із запрошених в основному це футболісти з Кременчука. Щодо фінансування, то з цим також є питання. Місто не відмовляється, допомагає. Але проблема в тому, що цього фінансування недостатньо для повноцінного функціонування команди. Було б добре знайти спонсора або інвестора, але поки з цим проблема.


Звичайно, взимку, як і інші команди, готували до відновлення змагань. Зараз, в умовах карантину, дали гравцям програму індивідуальної підготовки й чекаємо, що скажуть далі, - зазначив головний наставник кременчужан.


- Для таких досвідчених футболістів як: Козлов, Бараннік чи Янаков це можливість перевантажити власну кар'єру?

- Говорив з футболістами. Вони можуть і допомогти, за ті два місяці, що залишилося дограти, себе проявити, перезавантажити власну кар'єру. Якщо у нас нічого не зміниться, вони можуть обрати, а для цього необхідно себе засвітити. Всі працюють для себе. Навіть ті, кого ми запросили з молоді... Подивимося, хто у якій формі прийде. У роботі в тренуваннях багато проблем в плані техніка/тактика, але бажання у хлопців є, - розповів головний тренер «Кременя».


Зимові спаринги не дали чіткої відповіді, наскільки готовий «Кремінь» до випробувань, але трансфери залишають уболівальникам надію на краще. З такими гравцями, як Богдан Бичков, Олег Бараннік, Артем Козлов, Валерій Курелєх та Іван Янаков, можна й навіть потрібно чіплятися за будь-які шанси.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх