На ремонт автодороги на Полтавщині з держбюджету виділять 95 млн грн

15.04.2020, 13:03 Переглядів: 2 694 Коментарів: 1

 

Ремонтуватимуть трасу міжнародного значення М-03 Київ-Харків-Довжанський у межах Полтави

Полтавщина має отримати з державного бюджету 95 млн грн на поточний ремонт траси міжнародного значення М-03 Київ-Харків-Довжанський у межах Полтави, зокрема, ділянки вулиць Київське та Харківське шосе. Про це повідомив на брифінгу голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.


До кінця 2020 року планують покласти 800 м асфальту на Київському шосе. На Харківському шосе, де вже провели ремонт, підрядник має нанести пластикову розмітку, влаштувати освітлення та пішохідні переходи.


Загальна вартість проєкту – близько 214 млн грн. Ремонт відбувається на умовах співфінансування з міського й обласного бюджетів. Місто та область мали заплатити по половині від загальної суми.


- Область свої зобов’язання виконала. Місто виділило торік лише 17 мільйонів гривень. Цього було недостатньо, щоб завершити об’єкт. Профінансувати повністю роботи з обласного бюджету не могли, – сказав Олег Синєгубов. – Провели відповідну роботу й домоглися, що додатково з державного бюджету буде спрямовано 95 мільйонів гривень на завершення робіт. Відрізок траси плануємо здати до кінця цього року. «Велике будівництво» триває. Ця ділянка – на особистому контролі в Президента України Володимира Зеленського.


Нині роботи на відрізку траси М-03 у межах Полтави продовжуються. Як повідомили в Агентстві місцевих доріг Полтавської області, після формування основи із використанням геотекстилю, георешітки та шарів суміші С-5 підрядник почав укладати шар фрезерованої суміші. До останньої додають новий мінеральний матеріал і укріплюють комплексним в’яжучим складом.


 


Після виконання робіт проведуть лабораторне дослідження якості матеріалів і дотримання технологічного процесу. Перевірять кожен шар конструктиву дорожного полотна.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: adm-pl.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

593
15 квітня 2020 14:45

Я правильно понял, что 800м это и есть Велике будивництво ?


2 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх