Підприємства Полтавщини перепрофілювали на випуск засобів для дезінфекції і масок

22.03.2020, 11:15 Переглядів: 4 072 Коментарів: 6

 

317 тисяч одноразових масок область вже одержала з державного резерву. Їх отримують лікарні та заклади, що будуть задіяні під час лікування хворих

Місцеві підприємства Полтавської області перепрофілювали на випуск засобів для дезінфекції і масок. Масками і дезінфекторами вже забезпечують медичні заклади й тих, хто безпосередньо працюватиме з ліквідацією коронавірусної інфекції. Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов під час щоденного брифінгу.


- Ми не тільки очікуємо на допомогу центральної влади – вже пропрацювали над тим, щоб існуючи підприємства на території області перепрофілювали на випуск продукції, яка сьогодні гостро необхідна: дезінфікуючі засоби, маски. Вони вже поступають в медичні заклади і тим, хто працюватиме з ліквідацією коронавірусу, – зазначив Олег Синеєгубов.


317 тисяч одноразових масок область вже одержала з державного резерву. Їх отримують лікарні та заклади, що будуть задіяні під час лікування хворих. Це маски для тих, хто на «передовій»: співробітники лікарень, швидкі, правоохоронці та інші.


Із приводу спекуляції на масках та антисептиках Полтавська ОДА співпрацює з Антимонопольним комітетом, щоб жорстко реагувати на необґрунтовано завищенні ціни.


Крім того, Міністерство охорони здоров’я також працює над тим, щоб дефіцит засобів індивідуального захисту та антисептиків, які є в деяких лікарнях, ліквідували найближчим часом – сьогодні є брак сировини, зокрема ізопропілового спирту, який використовується для виробництва засобів. Це глобальна проблема, яка нині існує по всій планеті.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

0
22 березня 2020 11:49

З держрезерву - это те, которые просроченные?


5 7
0
22 березня 2020 14:52

Цитата: КиТ

З держрезерву - это те, которые просроченные?

Срок хранения не скоропортящихся продуктов знаете?! Плесенью покроются, или нарушится функциональность?


1 1
208
22 березня 2020 16:40

главное в заглавии написать о перепрофилировании на производство антисептиков. Та делайте с пищевого спирта, главное сделать чтобы его пить нельзя было.:)


2 0
767
23 березня 2020 15:53

Ну почему у нас постоянно проблемы на ровном месте? Да швейных цехов только в кременчуге десяток наберется. Вот пусть начинают шить маски. И проще и бабла поднимут нехило.


3 0
0
23 березня 2020 16:08

Цитата: Solenoid

Ну почему у нас постоянно проблемы на ровном месте? Да швейных цехов только в кременчуге десяток наберется. Вот пусть начинают шить маски. И проще и бабла поднимут нехило.


согласен, маска - элементарное изделие, проще некуда. При желании их наделать можно любое количество в любом городе страны.


2 0
0
23 березня 2020 16:13

Цитата: mefisto
сделать чтобы его пить нельзя было.:)

Та хай п'ють, гірше не буде, все одно ліків немає )


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх