С 21 марта в Кременчуге закрываются все рынки, – мэрия (документ)

20.03.2020, 13:36 Переглядів: 20 252 Коментарів: 19

 

Причина – торговля продолжалась с нарушением санитарных норм

С 21 марта в Кременчуге закрываются все рынки. Об этом сообщила пресс-служба мэрии, сославшись на решение чрезвычайной противоэпидемической комиссии при исполкоме городского совета 20 марта.

 

Мэр Виталий Малецкий заявил, что несмотря на введенные в стране и Кременчуге карантинные мероприятия, городские рынки работают в обычном режиме. Торгуют всем, начиная от газет, овощей, мясом, молочными и другими продуктами в открытом доступе без соблюдения каких-либо карантинных требований. На просьбы и рекомендации продавцы не реагируют.


 

Ограничение вводится с 00.00 21 марта (соответствующее распоряжение мэра ещё не опубликовано). Работа городских рынков, павильонов, которые на них находятся, на период карантина будет запрещена. При этом уточняется, что на рынках смогут работать стационарные магазины, аптеки, работа которых разрешена постановлением Кабинета Министров.


Работники рынков, с которыми пообщался «ТелеграфЪ» – в шоке – они не знают, куда девать товар. 


ДОПОЛНЕНО – ДОКУМЕНТ

Скачать: rshennya-20_03_2020.doc [46 Kb] (cкачиваний: 113)  


Рішення виконкому Кременчуцької міської ради №457 від 20.03.2020 р. 


«Про посилення заходів щодо профілактики захворювань на коронавірусну інфекцію у місті Кременчуці»

 

Керуючись Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», постановами Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та від 16.03.2020 № 215 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», розпорядженнями міського голови від 11.03.2020 № 61-Р «Про забезпечення заходів щодо недопущення ускладнення епідемічної ситуації з коронавірусної інфекції у місті Кременчуці», від 12.03.2020 № 63-Р «Про роботу виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, враховуючи епідемічну ситуацію щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію в світі та Україні» та від 16.03.2020 № 64-Р «Про забезпечення заходів щодо профілактики захворювань на коронавірусну інфекцію у місті Кременчуці», у відповідності до рішення тимчасової протиепідемічної комісії при виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради Полтавської області від 20.03.2020 № 7 про епідемічну ситуацію щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію в місті Кременчуці, Україні та світі, частини 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Кременчуцької міської ради Полтавської області


вирішив:


1. Заборонити на території міста Кременчука:

1.1. З 00 год. 00 хв. 21.03.2020 проведення ярмаркових заходів та здійснення торгівлі на територіях ринків незалежно від форм власності через пересувні тимчасові споруди, у тому числі через сезонні літні майданчики громадського харчування, лотки, прилавки тощо.

1.2. З 00 год. 00 хв. 21.03.2020 роботу міських ринків, у тому числі павільйонів з продажу свіжої риби, м’ясної та молочної продукції, за винятком стаціонарних магазинів з продажу товарів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 № 215 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», розташованих на територіях ринків.

2. Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торговельного та побутового обслуговування населення, на період дії карантину:

2.1. Запровадити щоденний температурний скринінг працівників, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань. Терміново повідомляти про ці випадки комунальні некомерційні медичні підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» м. Кременчука, «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» м. Кременчука, «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3» м. Кременчука.

2.2. Забезпечити проведення дезінфекційних заходів (вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів у торговельних залах, складських та підсобних приміщеннях), дотримання нормативних показників температури повітря та режиму провітрювання приміщень.

2.3. Забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило, одноразові рушники, серветки тощо). Забезпечити персонал засобами індивідуального захисту.

2.4. Забезпечити у торгових залах дотримання дистанції працівниками та відвідувачами торгових об’єктів контактної відстані один від одного не менше 1 метра, або встановити захисні екрани для захисту продукції.

2.5. Призначити відповідальних осіб з врегулювання черг та проведення роз’яснювальної роботи з покупцями відповідно до п. 2.4. цього рішення.

3. Максимально обмежити роботу готелів, суб’єктам господарювання інформувати управління охорони здоров’я виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області про поселення осіб, які прибули із-за кордону або місць, де встановлені випадки захворювання на коронавірус. Рекомендувати надавати послуги з харчування гостей безпосередньо в номерах готелів.

4. Тимчасово заборонити роботу хостелів та здавання квартир для тимчасового проживання на період дії карантину.

5. На період дії карантинних заходів на території міста Кременчука, підприємствам всіх форм власності, що здійснюють перевезення пасажирів на території міста, забезпечити позачерговий, безоплатний проїзд для працівників галузі охорони здоров’я міста Кременчука за умови пред’явлення відповідного посвідчення.

6. Кременчуцькому відділу поліції ГУНП в Полтавській області (Терела С.М.) та Батальйону патрульної поліції у місті Кременчуці (Борзенко О.В.) вживати заходи з недопущення розгортання на території міста осередків незаконної торгівлі на вулицях міста та здійснювати контроль за виконанням п. 1 та п. 4.

7. Оприлюднити рішення відповідно до вимог законодавства.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Усанову О.П.


Міський голова В. МАЛЕЦЬКИЙ




Автор: solod

Вы ходили на рынок в период карантина?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 19

417
20 березня 2020 14:08

Ще тисяча безробітних. Навіть в Києві та Харкові продуктові ринки не зачинили. Місцева влада біжить попереду паровоза.


14 22
593
20 березня 2020 14:18

Цитата: shoni1970

Ще тисяча безробітних. Навіть в Києві та Харкові продуктові ринки не зачинили. Місцева влада біжить попереду паровоза.

А чем продуктовый рынок отличается от не продуктового для вас ?

В этом вопросе лучше перебдеть, чем недобдеть. Потом будет поздно.


27 7
417
20 березня 2020 14:26

Цитата: ankrem

Цитата: shoni1970

Ще тисяча безробітних. Навіть в Києві та Харкові продуктові ринки не зачинили. Місцева влада біжить попереду паровоза.

А чем продуктовый рынок отличается от не продуктового для вас ?

В этом вопросе лучше перебдеть, чем недобдеть. Потом будет поздно.

Знакомый звонил, говорит что сегодня купили и зарезали двух свиней на продажу, а теперь только узнал, что завтра рынок закроют. Что, нельзя было вчера об этом сообщить людям? Куда теперь девать мясо? Наша власть как специально издевается над людьми. Вон в Светловодске продуктовый рынок работает.


9 20
0
20 березня 2020 14:27

не понимает еще народ - что один человек (если больной) пройдется по рынку и может сразу заразить 20-30 человек просто подышав

а дальше можно умножать весь прогресс минимум на 10 раз

 


34 5
0
20 березня 2020 14:48

Цитата: shoni1970
Куда теперь девать мясо?

Цитата: кренделёк
не понимает еще народ - что один человек (если больной) пройдется по рынку и может сразу заразить 20-30 человек просто подышав а дальше можно умножать весь прогресс минимум на 10 раз

у разных людей разные проблемы.
Но это сегодня, через неделю проблемы могут быть одинаковые...


25 1
593
20 березня 2020 14:50

Цитата: shoni1970

Знакомый звонил, говорит что сегодня купили и зарезали двух свиней на продажу, а теперь только узнал, что завтра рынок закроют. Что, нельзя было вчера об этом сообщить людям? Куда теперь девать мясо? Наша власть как специально издевается над людьми. Вон в Светловодске продуктовый рынок работает.

 

Действительно на уровне государства надо было учесть этот фактор.

По знакомым продаст, выкрутится.


16 3
767
20 березня 2020 14:55

Когда отменят льготный проезд пенсам? Как в Черновцах и Львове? Или хотя бы запретить им ездить в час-пик.


30 5
0
20 березня 2020 15:07

Цитата: Solenoid

Когда отменят льготный проезд пенсам? Как в Черновцах и Львове? Или хотя бы запретить им ездить в час-пик.

 

если отменят - они платно будут ездить )) 

смысл же не в том что нужно куда то по срочным делам ехать - это у них образ жизни 

дома скучно - а в троллейбусе (так же и на рынке) на других посмотреть и себя показать + можно поговорить хоть с кем то

 

на жизнь им плевать и на болячки - на похороны уже скопили 

 

и их уже не переубедишь - у многих деменция

и у всех такое будет в старости как никрути


10 7
325
20 березня 2020 15:19

Люди, мозгов вам не хватает, и ОЧЕНЬ конкретно. Кто вам сказал, что МаркетОпте вероятность заразиться меньше, чем бод открытым небом рынка? Почему супермаркеты работают, а рынки - нет? У вас хоть одна извилина осталась?



Это дискриминация. Покупатели вынуждены будут идти в только супермаркеты, чему очень будут рады их хозяева и, собственно, коронавирус. В помещении вероятность заражения намного выше, чем на улице.


26 6
0
20 березня 2020 15:21

Люди!!! Опомнитесь!!

Обычный сезонный грип, каждый год эпидемия, каждый год от осложнений умирают люди. Вы с ума посходили??

Это что, такой массовый психоз??


21 24
325
20 березня 2020 15:21

Отдельный привет иждивенцам, которые сидят на нашей шее, и считающим, что все правильно. Вам, умники, кто пенсии и зарплаты платит? Дядя Вася? Вам платит НАРОД из своих отчислений и налогов. Так что и вам воздастся, потерпите.


11 8
0
20 березня 2020 15:28

Цитата: nelyaza

Люди!!! Опомнитесь!!

Обычный сезонный грип, каждый год эпидемия, каждый год от осложнений умирают люди. Вы с ума посходили??

Это что, такой массовый психоз??

 

Рекомендую зайти сюди і подивитися на графіки:

 

***

 

І ось прочитати:

 

***

 


5 3
423
20 березня 2020 15:57

Цитата: Pereselenets
МаркетОпте вероятность заразиться меньше, чем бод открытым небом рынка? Почему супермаркеты работают, а рынки - нет? У вас хоть одна извилина осталась?
всі ці "Маркетопти" побудовані як кролячі нори ,порушується ВСЕ,починаючи від відстані між торгівельними полицями .А скільки людей в черзі стоїть біля кас? Принцип керівників цих "..оптів" набити свій карман і найшвидше .Відкриті до пори  до часу ємності з цукром та іншими ,де кожен ,хто проходить поряд щось та занесе туди або кашляне або чхне (не хожу в ті "опти" принципово).


19 1
0
20 березня 2020 16:47

Цитата: nelyaza

Люди!!! Опомнитесь!!

Обычный сезонный грип, каждый год эпидемия, каждый год от осложнений умирают люди. Вы с ума посходили??

Это что, такой массовый психоз??


ахах, в испании на сегодняшний день откинулись уже 1000 человек, так это только начало, в Германии прирост заболевших +3000 за день, в Италии власти военных вывели на улицы, чтоб вот таких оторванных от реальности не выпускать на улицу погулять, а они кудахтают, что это неправда, просто грип и вобще это Трамп всё придумал)))
 


11 5
0
20 березня 2020 16:55

и правильно сделали,что такие точки закрыли на время карантина, потому что следить за тем,чтобы там было всё по нормам,стерильно, чтобы никто не болел,как ты уследишь?!!!!


8 7
0
20 березня 2020 16:59

Как по мне, то на рынок сейчас вообще никто не ходит потому что есть Маркетопт и АТБ, где цены приемлимые и все стерильно! 


3 13
0
20 березня 2020 17:11

Цитата: Алина Доценко

Как по мне, то на рынок сейчас вообще никто не ходит потому что есть Маркетопт и АТБ, где цены приемлимые и все стерильно! 


 В маркетопті все стерильно? Це новий анекдот? Певно найгірша в плані стерильності мережа в місті. Принципово не хожу туди. Не кожна мережа зможе так засрати місто.


10 5
0
20 березня 2020 17:50

Цитата: Pereselenets

Люди, мозгов вам не хватает, и ОЧЕНЬ конкретно. Кто вам сказал, что МаркетОпте вероятность заразиться меньше, чем бод открытым небом рынка? Почему супермаркеты работают, а рынки - нет? У вас хоть одна извилина осталась?

Это дискриминация. Покупатели вынуждены будут идти в только супермаркеты, чему очень будут рады их хозяева и, собственно, коронавирус. В помещении вероятность заражения намного выше, чем на улице.

Какие мозги? Какие извилины? Они в ''коронатранспорте'' видны...Кстати, что это их антиколя о налогах ПДВ (чек) и ЕСВ не спрашивает?

Для многих людей их ларек на рынке - единственное место дохода. Или они тоже ''налоги неплатят и 1000% на горожанах наживают во время кризиса''? Или они просто недостаточно ''головастые'' и не умеют дистанционно зарабатывать?


5 3
0
20 березня 2020 17:59

Телеграф, где ссылка на документ? Где опубликовано это решение? Нигде нет его!

 

[Документ уже в материале. Администрация]

 


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх