291 особа на Полтавщині знаходяться в самоізоляції

20.03.2020, 07:05 Переглядів: 4 129 Коментарів: 2

 

Люди, які знаходяться вдома на семоізоляції, мають просидіти 14 днів

Понад 11 тисяч українських громадян повертаються в Україну, зокрема й на Полтавщину. В регіонах цих осіб мають ідентифікувати і проконтролювати, щоб вони перебували на самоізоляції. Про це розповів під час брифінгу щодо оперативної ситуації з COVID-19 в області голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.


- Про всіх цих людей, які повертаються на Полтавщину, знаємо. Нині в області на самоізоляції перебуває 291 особа. Усі вони під наглядом сімейних лікарів. Самоізоляція має тривати 14 днів, щоб виявити чи людина хвора, – зазначив Олег Синєгубов. – Наразі в області немає жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус. Не будьте легковажними й за змоги максимально обмежте пересування, дотримуйтеся дистанційного режиму роботи. Наголошую, якщо ви повернулися з країни, де зафіксовано COVID-19, залишайтеся на самоізоляції не менше 14 днів.


Нагадаємо, що вчара озвучували цифру 30, саме така кількість мешканців Полтавщини знаходилася на самоізоляції. 



Очільник області зазначив, що на Полтавщині є 17 інфекційних відділень на 427 ліжок, які готові надавати допомогу в разі виявлення захворювання. До того ж, за потреби лікарні перепрофілюють інші ліжко-місця під інфекційні.


В області цілодобово працює оперативний штаб. Діє цілодобова «гаряча» лінія 0 800 505 032. На неї надійшло понад 100 звернень. Загалом вони стосуються роз’яснень щодо симптомів і порядку дій у разі можливого захворювання на коронавірус.


- Насамперед звертайтеся до сімейного лікаря, якщо симптоми гострі – важко дихати, висока температура, – відразу викликайте швидку, – наголосив Олег Синєгубов.


Розповів, що на Полтавщині визначені місця для обсервації у 13 пунктах області на 817 осіб.


- Людей, які повертаюся з-за кордону на Полтавщину, відразу на обсервацію не розміщуватимуть. Вони перебуватимуть удома на самоізоляції. Залежно від симптомів лікарі вирішують, чи потрібно цю людину переводити в обсервацію», – пояснив Олег Синєгубов.


Додав, що для транспортування хворих передбачено 3 одиниці спеціалізованих транспортних засобів класу «С» екстреної медичної допомоги. В кожному лікарняному закладі визначений додатковий медичний транспорт для транспортування хворих.


Крім того, Олег Синєгубов спростував чутки про продовження карантину в закладах освіти. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів карантин у навчальних установах триватиме з 12 березня до 3 квітня. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 457
20 березня 2020 07:37

.


1 4
739
1
20 березня 2020 08:02

 Як би ж то ці люди були відповідальними, і виконували усі вимоги що до карантину, а наша свідомість така, що хай і у сусіда буде негаразд, якщо у мене біда....


19 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх