Від завтра - не більше 10 пасажирів: як виконуватимуть постанову уряду у Кременчуці

17.03.2020, 14:30 Переглядів: 9 545 Коментарів: 15

 

Розпорядження КМУ обов'язкове до виконання, але от як це виглядатиме на практиці? Директор КТУ радить людям бути коректними та шикуватися в чергу

16 березня після засідання протиепідемічної комісії міський голова Віталій Малецький видав розпорядження щодо режиму роботи в умовах карантину. Відповідно до цього документу, обмежувати роботу транспорту не передбачалося.


Проте вночі Кабмін ухвалив рішення та видав розпорядження про обмеження роботи транспорту на всій території України.  Зокрема, з 18 по 3 квітня заборонили перевезення понад 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.


Як виконуватимуть кременчуцькі перевізники розпорядження Кабміну? І як їх контролюватимуть? Про це ми запитали керівника відділу транспорту виконкому Руслана Івашину.


- Розпорядження КМУ є обов’язковим до виконання на всій території України, і його повинні виконувати всі – і фізичні та юридичні особи, всі повинні його виконувати. Усім перевізникам доведене до відома це розпорядження - зазначив чиновник.


Проте на запитання про контроль він не відповів, пославшись на зайнятість.


Олександр Вертюх, директор «Кременчуцького тролейбусного управління» розуміє, що постанова КМУ є обов’язковою до виконання, але визнає, що виконувати її буде вкрай важко, бо потік пасажирів великий.



- Будемо виконувати. Як це виглядатиме? Подивимося. Через передні двері: 10 чоловік відрахували – і все. Чесно кажучи, не уявляю, що це буде. Але уряд сказав, президент сказав – ми  маємо виконувати. Краще б ще сказали, як виконувати. А так – ми опиняємося в заручниках між урядом та людьми, - каже директор КТУ.


В цих умовах Олександр Вертюх просить пасажирів з розумінням поставитися до ситуації та очікувати своєї черги на зупинках.


– Люди мають стати в чергу – один за одним. Наше прохання – бути коректними та уважними, – каже Олександр Вертюх.


Разом із тим, він зазначив, що людей на зупинках у зв’язку з карантином поменшало, але не настільки, що можна перевезти всіх бажаючих по 10 у салоні.  Він додав, що у Івано-Франківську повністю зупинили рух транспорту. Особиста думка Олександра Вертюха – це краще, ніж напівміри з обмеженням кількості пасажирів.



Сьогодні під час брифінгу заступнк міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко відповідав на питання про карантинні заходи. Його запитали й про те, хто контролюватиме виконання розпорядження КМУ про максимальну кількість пасажирів у транспорті. Віктор Ляшко відповів, що контроль - перш за все, зобов’язання водія. Також він наголосив, що водій у конфліктних ситуаціях має право викликати поліцію, а поліція повинна реагувати на виклик. 


- Плюс, поліція обіцяє забезпечити в топ-місцях посадки своїх патрульних для того, щоб забезпечити правопорядок, - наголосив Ляшко. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 15

1 457
17 березня 2020 14:35

почалося , завтра придется машиной ехать


9 6
1 168
17 березня 2020 15:00

Ивашина вместе с Малецким как представители потерпевшего перзидента обязаны присутствовать на самых проблемных остановках общественного транспорта. Пусть расскажут горожанам как быть корректными и внимательными. А то одни (которые никогда в жизни не пользовались общественным транспортом) выдают указы сделанные через жопу, другие эти указы жопоголовых без возражений принимают под козырек. А в результате в предстоящих конфликтных ситуациях от народного гнева пострадают ни в чем не виноватые водители троллейбусов. Маршрутки брать штурмом никто не полезет, частная собственность. А вот с троллейбусами все будет иначе. 

Я рассказываю как это будет: троллейбус и маршрутка заполняяются на конечной. Все последующие остановки наблюдают как троллейбус и маршрутки проезжает мимо. Я не только о Кременчуге говорю. Это во всех городах так будет.

Ну и еще раз сравнение: спринтер - сидит 10 человек на 8 квадратных метров (16 кубов объем), троллейбус - сидит те же 10 человек на 20 квадратных метров (60 кубов объем)...Внимание вопрос, в каком объеме выше вероятность заразиться? Где логика, тупорылые дибилы? 

Завтра будет коллапс общественного транспорта. К концу недели до жопоголовых дойдет может быть и разрешат добавлять пассажиров в транспорт большой пассажировместимости.


56 6
1 457
17 березня 2020 15:29

Цитата: evil
Внимание вопрос, в каком объеме выше вероятность заразиться? Где логика, тупорылые дибилы? 
там же где в Киеве метро закрыли, вроде люди из метро дома останутся, а не полезут по маршруткам и автобусам ....в маршрутках ближе друг к другу-больше сдохнет станет просторней и пенсии не надо платить


18 5
0
17 березня 2020 15:50

Цитата: antikola

почалося , завтра придется машиной ехать

А до этого, как ... маршруткой ездил? Или в тралике с бабушками за свободное место воевал? laughing Денег на бензин не было.scream



Директор КТУ радить людям бути коректними та шикуватися в чергу

Это наш народ, видя кучу свободных мест, в чергу станет? Проще 

  повністю зупинити рух транспорту - це краще, ніж напівміри з обмеженням кількості пасажирів. 


7 12
417
17 березня 2020 16:34

Президен ездит на велосипеде, и вам велит. Весна, сел на велик и доехал до работы. Я уже два года с Раковки до водоканала за 30-35 минут доезжаю.


14 14
1 457
17 березня 2020 16:36

Цитата: Nik
в тралике с бабушками за свободное место воевал?  Денег на бензин не было
в тралике свободно себе ездил. Зачем мне идти в гараж(15 мин.) брать машину, потом ее ставить опять же. Мне проще 2 мин на остановку и 15 мин. ехать траликом. Корона с меня не падает,в отличие от некоторых.В маршрутных душегубках не езжу из принципа. Как только будет электронный билет, возможно буду ездить, хотя если его введут, барыги в городском транспорте вымрут.


16 4
767
17 березня 2020 16:51

То shoni1970: Та какой велик? На Тесле рассекает и интервью дает козья морда.


10 5
0
17 березня 2020 16:54

Цитата: shoni1970

Президен ездит на велосипеде, и вам велит. Весна, сел на велик и доехал до работы. Я уже два года с Раковки до водоканала за 30-35 минут доезжаю.

 

Ти плутаєш серіал та життя. Це у серіалі він лохам втирав про велосипед, а зараз давно вже кортежом їзде та гелікоптером.


14 5
0
17 березня 2020 16:57

Міська рада Чернівців скасувала пільги на безкоштовний проїзд в громадському транспорті до стабілізації ситуації з поширенням коронавірусу COVID-19.

На такий непопулярний крок пішли, аби зменшити кількість пенсіонерів, найбільш уразливу категорію людей, у громадському транспорті.


22 1
0
17 березня 2020 16:59

Цитата: antikola
в тралике свободно себе ездил.
Понятноlaughing Заскочил на Авроре в тралик (там он ещё пустой) попэрэд бабусь, быстро уселся и едешь себе сидя 15 мин. А бабули стоят.Эх, антиколя...Не этому тебя в советской школе учили...flushed


11 9
1 457
17 березня 2020 17:13

Цитата: Nik
Понятно
ну хоть понятно, что барыгам за вонючую душегубку платить по 6 грн не собираюсь. 



Цитата: Nik
Не этому тебя в советской школе учили
не,не этому.


5 4
51
18 березня 2020 07:20

Доброе утро, кременчуг! Ну что, ситуация с транспортом, в часности с маршрутками, не поменялась. Сейчас ехала на работу: по Крюкову ещё куда ни шло, а по городу 17 маршрут, как консерва. Ответственность водидителя, говорите?)) 


4 0
383
18 березня 2020 08:44

Цитата: FEЯ
Ответственность водидителя, говорите
бизнес на крови же


1 1
1 457
18 березня 2020 08:46

Цитата: FEЯ
Ответственность
колям такие слова не известны. Будут рубить бабло хоть с мертвых.


2 3
1 168
18 березня 2020 10:13

Смотрю новости со столицы. Переполненные остановки наземного транспорта. Переполненные автобусы и троллейбусы. Распостранение вирусов не пройдет. Все под четким зеленым контролем. 

В центре Киева пробки образовались возле метро "Театральная", "Университет", "Дворец спорта" и "Льва Толстого". Сложно проехать по бульвару Тараса Шевченко и проспектам Победы, Валерия Лобановского и Степана Бандеры. Также пробки образовались на Набережном шоссе и на улице Сечевых стрельцов.

Затруднено движение по улице Борщаговской, Вадима Гетьмана и на проспекте Леся Курбаса.
В направлении правого берега Киева стоят в пробках Северный мост, мост Метро, мост Патона и Дарницкий мост.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх