У Кременчуці відкрилася сімейна виставка художників Олексія та Оксани Іванюків

24.01.2020, 13:42 Переглядів: 14 598

Митці приїхали до нас з Пирятина, аби представити кременчужанам свої роботи

23 січня у Кременчуцькій художній галереї відкрилася сімейна виставка живопису художників з Пирятина Олексія та Оксани Іванюк, які працюють у жанрах пейзажу та натюрморту.


Ще у роки юності, коли вони вчилися у Кримському художньому училищі ім. Самокиша, Олексія та Оксану поєднала спільна мрія бути художниками та творити. Наступна мрія була - заснувати у Пирятині заклад для обдарованих дітей. Молоде подружжя практично власним коштом відремонтувало приміщення та заснувало Пирятинську гімназію естетичного виховання, де вони багато років викладали.


Олексій та Оксана Іванюк є членами Національної спілки художників України та учасниками численних всеукраїнських виставок та пленерів, авторських проєктів у Києві, Вашингтоні, Нью-Йорку, Сан-Франциско, Варшаві.


Як виявилося, у митців це вже не перша сімейна виставка, така ж відбулася у Києві у вересні 2019 року під назвою «Лад», але тоді до Олексія та Оксани приєдналися також і їхній син Олексій та Наталі Корф-Іванюк, які теж презентували свої роботи. Цей проєкт поєднав два покоління митців Іванюків.

 

Загалом на виставці у Кременчуці представлені твори, які зображують природу  квіткові композиції та пейзажі, що ілюструють мальовничі краєвиди Полтавщини.


Твори Олексія пронизані душевною теплотою, стверджують гармонію життя. Найголовніше в них те, що вони базуються на національних традиціях та українській культурній спадщині. А роботи Оксани вирізняють прості композиції, знайомі з дитинства сюжети, але разом з тим - вишукані та соковиті.

 

Творчість подружжя Іванюків емоційна, полотна яскраві та життєрадісні. Якщо ви хочете побачити роботи «сімейного мистецтва», завітайте до міської галереї за адресою вулиця Коцюбинського, 4 до 16 лютого. Галерея працює з середи по неділю з 10.00 до 16.30. Вхід вільний.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Катерина Турубара Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх