Битва братів: у Кременчуці в шаховій баталії зустрілися двоє братів

26.12.2019, 11:28 Переглядів: 2 563

 

Змагання з шахів відбулися у клубі «Каїсса»

Останній в цьому році міський дитячий шаховий рапід-турнір відбувся минулими вихідними у шахово-шашковому клубі «Каїсса». Як розповів «Телеграфу» директор Володимир Груздєв, шаховий рапід-турнір відбувся на кубок шахового клубу «Каїсса». Вперше в ньому грали тільки розрядники, тому це фактично була неофіційна першість міста. 


16 учасників-дівчаток і хлопців грали 7 турів за швейцарською системою в режимі 10 хвилин на партію кожному учаснику... Несподівано лідерство в турнірі захопив наймолодший з учасників - шестирічний Михайло Кибкало, який тренується під керівництвом тренера Андрія Зазуляка. 


- До передостаннього туру він мав 5 очок з п'яти можливих! І жереб змушує його грати зі старшим братом - Володимиром, неодноразовим призером чемпіонатів області. Сам же Володимир мав до цього часу один програш від 12 річного Мирослава Сердюка (тренер Андрій Зазуляк) - автора найгучнішої сенсації нинішнього дорослої першості міста, який обіграв в ньому чемпіона. Рівна боротьба призводить до турового ендшпіль з протистоянням пар слонів і рівною кількістю пішаків, де Мішини фігури стоять трохи пасивніше, - розповів Володимир Груздєв.


 


Більш досвідчений Володимир використовує слабкості суперника і доводить партію до перемоги. Попри високе напруження боротьби всі учасники в перерві між 4 і 5 турами мали можливість «підсолодити» гіркоту поразки солодощами від спонсорів.

Випробування Михайла на цьому не закінчилися, в останньому турі йому випадає грати проти володаря кубка мера Артема Титянюка, знову ж з «Каїсси», який мав до перерви лише два очки в чотирьох партіях, по ходу, хто програв дебютантці європейської першості Алісі Романченко.


 


Артем на фініші завершує трьома перемогами поспіль і разом з Михайлом ділить 2-3 місця. А переможцем турніру і володарем кубка «Каїсса» стає Михайло Кибкало, який переграв Михайла Швачича в заключній партії. 


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Володимир Груздєв
Теги: шахи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх