Депутати міськради ще раз попросили не чіпати онкодиспансер у Кременчуці

12.12.2019, 16:52 Переглядів: 2 894

 

Звернення від міської ради ухвалили на сесії

12 грудня депутати Кременчуцької міськради ухвалили звернення до Полтавської обласної ради. У ньому - прохання виключити з порядку денного сесії облради проект рішення Полтавської обласної ради «Про реорганізацію Кременчуцького обласного онкодиспансеру шляхом приєднання до Полтавського обласного онкодиспансеру.

Варто зазначити, що це питання не внесене до порядку денного сесії облради, що відбудеться 20 грудня. Про це стало відомо 9 грудня, коли порядок денний був сформований. Проте кременчуцькі депутати вирішили усе ж перестрахуватися - направити офіційне звернення щодо проєкту рішення, яке було опубліковане на офіційному сайті департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА.

У зверненні зазначено, що Кременчуцький обласний онкологічний диспансер надає високоспеціалізовану онкологічну медичну допомогу мешканцям Кременчука та прилеглих районів з населенням понад 400 тисяч чоловік. Показники захворюваності на онкологічну патологію у Кременчуці складають 385,4 на 100 тисяч населення, що вище, ніж по Полтавській області (375,8) та Україні в цілому (354,8). Але завдяки роботі працівників комунального підприємства Кременчуцького онкодиспансеру, вдалося досягти зниження показників смертності від онкологічних захворювань у Кременчуці на 11,5 % на відміну від середніх показників по Україні.

Щорічно понад 700 кременчужанам вперше встановлюється діагноз - рак, загалом на диспансерному обліку у Кременчуцькому онкодиспансері понад 7000 онкологічних хворих. Щорічно кількість хворих, пролікованих у стаціонарному відділенні комунального підприємства «Кременчуцький обласний онкологічний диспансер Полтавської обласної ради» зростає.

«За останні 7 років кількість хворих, пролікованих хірургічним методом, збільшилась на 70 %.

На даний час комунальне підприємство «Кременчуцький обласний онкологічний диспансер Полтавської обласної ради» має лікувальну базу (капітально відремонтоване приміщення, сучасне медичне обладнання) та кадровий потенціал на високому європейському рівні. Завдяки цьому високоспеціалізована медична допомога надається згідно сучасних європейських стандартів, рівнозначна по складності з обласними онкологічними диспансерами, а деякі хірургічні втручання ексклюзивні для Полтавської області (пангістеректомія V типу, онкомамопластика при раку молочної залози та інші)», - цитата зі звернення.

Наводиться статистика ефективності лікування.Основним критерієм є п’ятирічне виживання хворих після лікування. У Кременчуці цей показник складає 65,5 %, середній по Полтаві – 64,7 %, по Полтавській області – 63,9 %, по Україні – 61,8 %.

У зверненні також говориться, що втрата закладом автономності неминуче відобразиться на якості надання медичної допомоги онкологічним хворим у регіоні. До того ж, хворі будуть вимушені звертатись за допомогою у обласний центр на відстань понад 100 км.

Автор: Тетяна Донченко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх