Земля біля Дніпра: кооперативу «Металург» таки дали ділянки на 30 років

12.12.2019, 12:54 Переглядів: 2 761 Коментарів: 2

На цей раз за резонансне питання проголосували майже без суперечок

12 грудня сесія Кременчуцької міськради вирішила подовжити на 30 років договір оренди землі з садово-городнім кооперативом «Металург». Депутатам знадобилося три сесії, щоб ухвалити рішення — на попередніх це питання знімали з розгляду. Натомість члени кооперативу «Металург» сумлінно ходити на кожну сесію та земельну депкомісію, відстоюючи свою землю, яку вони використовують роками.


Каменем спотикання стала незаконна забудова на берегах Дніпра, яка заважає доступу кременчужан до води. Ділянки призначені для городництва та садівництва — натомість там подекуди «виросли» будинки. Позиція мерії — незаконні будинки підлягають знесенню.




Голова кооперативу Євген Олексенко на останньому засіданні заявив, що один зі скандальних забудовників зносить будинок. У результаті перемовин з членами кооперативу погодили договір сервітуту на право проходу та проїзду через земельну ділянку до Дніпра. Ці документи забезпечать мешканцям міста безперешкодний доступ до традиційного місця відпочинку на березі Дніпра.


У підсумку депутати таки дали в оренду землю членам садово-городнього кооперативу. У депутата Дениса Терещенка була інша пропозиція: дати землю кооперативу на 49 років, у той же час розпочати роботу з внесення змін до містобудівної документації, які дозволять городникам приватизувати землю і «збудувати нормальне житло».


Він зазначив, що земельна ділянка належить до двох типів — малоповерхової житлової забудови та місць загального користування (парки, сквери).


Пропозиція дати землю кооперативу на 49 років не набрала достатньої кількості голосів. Разом з тим, депутати Олександр Плескун та Олександр Роженко теж висловилися за те, щоб у майбутньому дати людям можливість приватизувати землю.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

38
12 грудня 2019 15:27

правильно, одним арэнду за дамбой , другим жырные шматки на центральной площади

уря


5 0
1 658
12 грудня 2019 15:37

Красиво кого то подкупили,что все так дружно проголосовали.Ну что по весне ктото снова стройку обновит?


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх