Хатинка біля Дніпра належить правоохоронцю: що виросло у городньому кооперативі у Кременчуці

11.10.2019, 14:14 Переглядів: 8 640 Коментарів: 2

 

Депутати пропонують через суд знести незаконну забудову в садово-городньому кооперативі «Металург». Проте самому кооперативу продовжити оренду землі на 30 років — щоб не страждали інші городники

Незаконна забудова

10 жовтня земельна депутатська комісія присвятила засідання незаконній забудові на березі Дніпра на Раківці в межах садово-городнього кооперативу «Металург». Як доповіла Ірина Безверха, керівник земельного управління виконкому, на доручення депутатів управління обстежило землі кооперативу. Уся земельна ділянка, виділена кооперативу в колективне користування - 62 га, у кооперативі «Металург» 1513 учасників. Ділянка має обмеження відповідно до Земельного та Водного кодексів: заборону багаторічних зелених насаджень і заборону будівництва.


 

Забудова на березі Дніпра, фотоматеріали земельного управління


 


Земельне управління обстежило 161 ділянку в прибережній смузі та виявило споруди, що перешкоджають вільному доступу кременчужан до води. Ніяких дозволів на будівництво міська рада не надавала — така інформація пролунала під час засідання. Разом із тим, на берегах є стара забудова — невеликі споруди, ще з 70-х років минулого сторіччя. В основному ж, розмова на комісії точилася довкола нової величенької хатинки на Дніпрі, що загородила людям підхід до пляжу.


На земельну комісію прийшли й члени кооперативу на чолі з головою, стурбовані тим, що їм можуть не подовжити оренду землі через дії незаконних забудовників. Люди просили дати кооперативу землю в оренду на 30 років, а з незаконними забудовниками розбиратися через суд.


Оксана Піддубна повідомила, що таке прохання висловило понад 600 членів кооперативу, підписавшись під листом.


Люди ледь не влаштували «суд Лінча»

Голова кооперативу «Металург» каже, що за весь період його 10-річної діяльності було два випадки незаконної забудови, при цьому одна споруда знесена через суд. Інша споруда — дійсно, нове будівництво.


 

Початок будівництва, 2018 р. фото Оксани Піддубної


- Я звертався до правоохоронних органів з приводу подій, які там відбувалися, - каже голова кооперативу.


Депутат Оксана Піддубна запитала його, хто ж веде будівництво.


- Це АТОвець... Прізвище Циганков...Офіцер правоохоронної структури, - врешті (не дуже охоче) відповів голова кооперативу.


Як з'ясувалося, на засідання запрошували і самого фігуранта — але той не з'явився.

- Він плює на членів кооперативу, на голову кооперативу, і на вас теж плює, тому що ви — влада. Хоча він повинен цієї законності дотримуватися... Тепер нас сюди викликають, і через цього *** у нас такі проблеми! - емоційно висловився про власника хатинки один з членів кооперативу.


Прізвища інших забудовників берегів голова кооперативу не озвучив.


- Питання не в прізвищах, а в тому, що з ними робити. Давайте не влаштовувати «суд Лінча». А прізвища потім отримають, коли подадуть позов до суду на знесення будівлі, - висловився голова земельної комісії Руслан Ульянов.


Натомість емоційний учасник кооперативу заявив, що люди вже самі ледь не влаштували «суд Лінча» і ладні були спалити хатинку, яка перегородила їм доступ до води.


Проте більшість членів кооперативу дотримується думки, що не їхня справа розбиратися із незаконними забудовниками, і голова кооперативу теж не вирішить це питання.


- Якщо ви влада, і нічого не можете вирішити, то сам він сам (голова. - ред.) лопатою не знесе, - висловилася одна з городниць кооперативу.

 
Думки депутатів розділилися

Секретар земельної комісії Оксана Піддубна запропонувала виокремити земельні ділянки порушників (тобто зробити новий проєкт землеустрою для кооперативу «Металург»), а іншим землекористувачам продовжити оренду на 30 років. Та її пропозицію земельна комісія не підтримала: звучали аргументи, що новий проєкт землеустрою дороговартісний, до того ж, іншим членам кооперативу доведеться чекати оренди принаймні півроку — доки виготовлятимуться нові документи на земельну ділянку кооперативу.


Натомість більшістю земельна комісія підтримала пропозиції її голови — Руслана Ульянова:

  • продовжити термін оренди земельної ділянки кооперативу «Металург» на 30 років;
  • подати позови до суду на знесення незаконного будівництва (цим має зайнятися юридичне управління виконкому).

Ці пропозиції винесуть на розгляд сесії міської ради, що відбудеться 24 жовтня.


Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: управління земельних ресурсів; Фейсбук Оксани Піддубної
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
11 жовтня 2019 14:34

А меж тем, перестало биться сердце великого земляка, Алексея Архиповича Леонова! Лишь несколько минут назад проезжая по улице, названной в его честь размышлял о том, что он точно не хотел бы увидеть этот бардак с дорогой на улице где он проживал, ещё не зная что его уже нет в живых...

 

Вечная память, первому космонавту, покорившему открытый Космос!

 


41 5
606
12 жовтня 2019 07:49

  Олексію Архиповичу Леонову-вічна пам'ять.

Що стосується незаконних забудов-не повірю,що до цього не приклали руку владні структури.Немає ідіотів,які витрачали б сотні тисяч гривень на будівництво,не маючи хоча б усних гарантій від влади.І не виключений парадокс,коли юридичне управління міста подасть позовну заяву на знесення цих будівель,а права незаконних забудовників буде захищати ульянов.


7 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх