Таємницю старої ікони розповіли кременчужанам

1.12.2019, 09:03 Переглядів: 2 212

 

Секрети розказала директор Кременчуцького краєзнавчого музею Алла Гайшинська

Кременчужанам у бібліотеці розповіли про неймовірну знахідку - ікону написану в 1816 році. За інформацією пресслужби відділу абонементу ЦМБ, ікона унікальна тим, що на ній було накладено зовсім інший образ.


 


Коли до Кременчуцького музею приїхала реставратор із Харкова, то серед багатьох ікон вона вибрала саме цю. На питання працівників музею, чому саме ця ікона привернула увагу, реставратор відповіла: «Це не я вибрала ікону, це вона вибрала мене, вона «захотіла відкритися».
Рік і три місяці ікону реставрували, зняли фарбу, бруд, і під цим усім відкрився новий образ – «Коронування Пресвятої Богородиці». Ікона надзвичайно красива, з неймовірною енергетикою. Як розповіла Алла Павлівна, ікона влагоджує суперечки, виліковує від важких хвороб, позбавляє від алкогольної і тютюнової залежності, неодруженим допомагає знайти пару та захищає від усіх бід.


Присутні на заході із зацікавленістю слухали розповіді Алли Павлівни Гайшинської про історію іконопису в Україні, про техніку написання ікон, яка притаманна саме українським майстрам, про значення ікони, як культурної і духовної спадщини нашого народу.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх