Дірка в бюджеті Кременчука зросла майже утричі — до 147 млн грн, 2020 рік місто розпочне з боргами

24.11.2019, 10:01 Переглядів: 3 836 Коментарів: 9

 

Це дані про виконання бюджету за 9 місяців поточного року, за півроку недовиконання бюджету складало 51 млн грн

Дірка в бюджеті Кременчука зросла майже утричі — із 51 млн грн (дані за півріччя) до 147 млн грн (дані за 9 місяців року). Йдеться про загальний фонд міського бюджету, який наповнюється за рахунок власних надходжень. Дані про виконання (а точніше невиконання) міського бюджету розглядали на засіданні бюджетної депутатської комісії, а потім — на виконкомі.


Як доповіла віце-мер з фінансів Тетяна Неіленко, головна причина недовиконання міського бюджету — невиконання плану надходжень ПДФО (податку на доходи фізичних осіб, який кожен містянин сплачує із зарплати). ПДФО забезпечує майже 70% надходжень міського бюджету. При формуванні бюджету на 2019 рік планувалося, що надходження ПДФО зростуть на 44%, але за фактом отримали лише плюс 16,5%. Тобто план з доходів був завищений (це визнають і в мерії) — тому зараз бюджет і не виконується.


Причиною того, що кременчужани «недоплатили» ПДФО в міський бюджет, Тетяна Неіленко назвала те, що, в основному, на підприємствах міста не відбулося суттєвого зростання зарплат у цьому році і спостерігалося падіння виробництва. Зокрема, «АвтоКрАЗ», сталеливарний завод, хлібокомбінат, «Кредмаш» знизили обсяги виробництва, що вплинуло на міський бюджет.


Значне зростання ПДФО порівняно з 2018 роком — лише у надходженнях від працівників КВБЗ: майже плюс 40% порівняно з 2018 роком (це додатково + 26,7 млн до міського бюджету). Також плюс 460 тис грн ПДФО отримано від працівників «Укртатнафти». По інших підприємствах цей вид податку на доходи їх працівників залишився на рівні минулого року, а в деяких навіть зменшився, поінформувала Тетяна Неіленко.


За прогнозами міського фінансового управління, на кінець року недовиконання міського бюджету складе 250 млн грн. І в 2020 році з міського бюджету гаситимуть борги за 2019 рік перед постачальниками товарів, робіт, послуг. А можливо, вантажем на майбутній бюджет ляже навіть частина боргів 2018 року, які не встигнуть погасити в 2019.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

4 371
1
24 листопада 2019 12:40

От порох шо вытворяет! Бюджет городской разворовал финансирование на след год сократил в два раза!


13 9
0
24 листопада 2019 16:55

У Малецкого или Шаповалова поищите.Кстати,а что там с дыркой в мосту?



Цитата: zzzzzz

От порох шо вытворяет! Бюджет городской разворовал финансирование на след год сократил в два раза!

 

Да потрох вообще святоша куда там


10 5
4 371
1
24 листопада 2019 17:07

Цитата: Unknown
Да потрох вообще святоша куда там
хотелось бы спросить "уставшего от войны", в весенних ваших комментариях, были слова о том что порох прессовал бизнес, вопрос таков- каким образом он его прессовал и кто сейчас прессует, или бизнес сейчас в лице предпринимателей расцвел? Так же вопрос, что с произодителями сигарет, которые ушли из Харькова например , что с Кразом, НПЗ, ГОКами? Что с финансированием местных громад на след год?


10 7
735
25 листопада 2019 09:25

Цитата: zzzzzz

Так же вопрос, что с произодителями сигарет, которые ушли из Харькова например , что с Кразом, НПЗ, ГОКами?

КрАЗ в стадии банкротства и его пытаются продать за копейки, об этом была статья в Телеграфе. Про других Вами названых в статье ничего не было, но производителши сигарет возвращаются.

 

А какое отношение ГОК имеет к бюджету города Кременчуг? Район и город это два разных субъекта.

 

P.S. А сколько уходит на премии работникам исполкома, и почему его штат увеличился, а не уменьшился как обещал мэр?


1 0
0
25 листопада 2019 09:59

Судячи із заробітних плат, які собі встановили чиновники мерії, то ніякої дірки немає. А якщо і є, то не для них :) 


3 0
236
25 листопада 2019 12:01

Цитата: Unknown

У Малецкого или Шаповалова поищите.Кстати,а что там с дыркой в мосту?



Цитата: zzzzzz

От порох шо вытворяет! Бюджет городской разворовал финансирование на след год сократил в два раза!

 

Да потрох вообще святоша куда там

Не святоша, конечно, но и не надо про...ы сегодняшней власти вешать на папередников. Очень удобная позиция. Всю ответственность за происходящее несёт власть, которую вы выбрали. Они обещали лучше, брали на себя ответственность - какие ещё могут быть вопросы?


0 9
4 371
1
25 листопада 2019 13:17

Цитата: shtai
но производителши сигарет возвращаются.
Где , в Харькове вернулись? не выдумывайте
Цитата: shtai
А какое отношение ГОК имеет к бюджету города Кременчуг? Район и город это два разных субъекта
.я и имел в виду не только Кремень, вы же пороха упомянули, я привожу пример что при зеколомойском
Цитата: shtai
.S. А сколько уходит на премии работникам исполкома, и почему его штат увеличился, а не уменьшился как обещал мэр?
у мэра спросите, а так же у зеленого, почему он обещал уменьшить свой штат, автопарк, а выходит все наоборот.
Цитата: ecolog
Очень удобная позиция
конечно удобная, признать что лоханулся в очередной раз, это не для наших людей-они будут смотреть на повышение цен, коммуналки,свои тощие кошельки и винить призрачного пороха, при наличии того, кого сами выбрали....




1 5
4 371
1
25 листопада 2019 14:43

вот про бюджеты в том числе Кременчуга:

 до прийнятого закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік», а також змін до «Бюджетного кодексу України» було суттєво зменшено забезпечення місцевих бюджетів.

Прийняті рішення спричинять замороження фінансування місцевих соціальних проектів на суму у понад 150 млрд гривень.

 перелік місцевих соціальних проектів 

1. Закупівля апарату УЗД з комплектом датчиків для КНМП «Кременчуцька міська дитяча лікарня».  Проведення платежів тимчасово призупинено УДКСУ у м.Кременчуці.

2. Медичне обладнання та апаратура для КНМП «Кременчуцька міська дитяча лікарня» для відділення анетезіології та інтенсивної терапії.Проведення платежів тимчасово призупинено УДКСУ у м. Кременчуці.

3. Реконструкція приміщень для створення кардіологічної служби комунального некомерціного медичного підприємства «Лікарня інтенсивного лікування «Кременчуцька». Проведення платежів тимчасово призупинено УДКСУ у м. Кременчуці.

4. Придбання медичного обладнання, апаратури для кардіологічної служби «Комунального некомерційного медичного підприємства «Лікарня інтесивного лікування «Кременчуцька». Проведення платежів тимчасово призупинено УДКСУ у м. Кременчуці.

поздравляю-ви зробили це разом!


1 5
4 371
1
25 листопада 2019 22:09

и продолжаем наблюдать как "слуги" тратят казенные деньги.

Прем'єр Олексій Гончарук витратив на переліт до Лондона більш ніж мільйон гривень. Зовсім нещодавно скромний експерт BRDO, а сьогодні високопоставлений "Слуга народу" увійшов у кураж і витрачає шестизначні суми лише на одну поїздку.

У столиці Великобританії глава Кабміну підписав чергову кредитну угоду, і цей тріп коштував бюджету мільйон. Тоді як президенти і глави урядів інших, заможніших країн не гребують пересуватися рейсовими літаками, глава українського Кабміну навіть по кредит вирушає на літаку преміум-класу, який дістався від експрезидента Януковича

а говорили будут рейсовыми летать...зебобики-кушаете? заглатывайте . 
Регіональний філіал "Укрзалізниці" за результатами тендерів хоче укласти п'ять угод з постачання вугілля на 12,49 млн грн, з компанією "Раксел". Яка, своєю чергою, через ще одну угорську компанію(прокладку) планує поставляти вугілля з РФД. Ціна вдвічі вище вересневої ціни за формулою "Роттердам +" в 1 867-1 966 грн/т.
навыбирали...


3 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх