Дірка у бюджеті Кременчука зросла вдвічі — до 51 мільйона гривень

3.08.2019, 15:04 Переглядів: 3 050

 

Причиною назвали те, що від початку бюджет на 2019 рік був сформований із завищеними доходами


За перше півріччя 2019 року невиконання міського бюджету Кременчука склало 51 мільйон гривень. Таку цифру назвала заступник начальника міського фінансового управління — керівник бюджетного відділу виконкому Тетяна Тетьоркіна на засіданні бюджетної депутатської комісії 2 серпня.


Таким чином, дірка у міському бюджеті зросла за три місяці більше, ніж у два рази: за підсумками першого кварталу цього року недовиконання міського бюджету складало 24,6 млн грн.


Через недовиконання бюджету заборгованість його за 2018-2019 роки (за товари, роботи, послуги) сягнула 63 мільйона гривень, поінформувала Тетяна Тетьоркіна. Немає заборгованості по захищених статтях бюджету: зарплаті бюджетникам, медикаментах, харчуванню.


Депутати цікавилися, якою є причина невиконання міського бюджету. Тетяна Тетьоркіна відповіла, що при формуванні бюджету на 2019 рік закладалося збільшення доходів на 20% порівняно з 2018 роком. Прогноз показників робило управління економіки, і він виявився помилковим. Основне джерело наповнення міського бюджету – це податок на доходи фізичних осіб (ПДФО). Це той самий податок, який кожен з кременчужан платить зі своєї зарплати. ПДФО у структурі доходів складає 70% надходжень до загального фонду міського бюджету. І саме ця стаття не виконується.


- Управління економіки доводило, що люди працюватимуть, відкриватимуться нові робочі місця. Натомість працівники виїжджають за кордон, - каже Тетяна Тетьоркіна про невиконання плану надходжень з ПДФО.


Голова бюджетної депутатської комісії Олександр Плескун наголосив, що при формуванні бюджету на наступний рік важливо враховувати реальні доходи. Він наголосив: якби на поточний рік не заклали завищені доходи бюджету, не планували б і завищені витрати – відповідно, місто і не накопичило б таку велику суму боргу – 63 млн грн.


Заходи економії депутати не ухвалювали, проте наразі є тенденція скорочувати капітальні ремонти та будівництво – ці статті не є захищеними.



Як писав «ТелеграфЪ» раніше, міський бюджет Кременчука на 2019 рік складає 2 млрд 623 млн грн. Більша частина грошей піде на «проїдання» - зарплати бюджетників, соцзахист, поточне утримання Кременчука. Серед витрат на життєдіяльність міста у пріоритеті дороги і комунальний транспорт. Проте йдеться не про капітальний, а про поточний ремонт доріг.


Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх