Спортивна міграція або як кременчужанин заробляє на бігу в Польщі

4.10.2019, 13:32 Переглядів: 4 939 Коментарів: 1

 

Кременчуцький легкоатлет розповів про те, що закордоном можна заробляти на улюбленій справі - біг на великих дистанціях, відновлення в горах та улюблені місця для бігу в рідному місті

Кременчуцький легкоатлет Дмитро Мусіятченко підкорює не лише українські, а й польські доріжки. Основною дистанцією Дмитра є 10 кілометрова дистанція, хоча й підкорює півмарафон. Так нещодавно у Львові відбувся чемпіонат України з бігу на 10 км.


 


Кременчужанин Дмитро Мусіятченко став третім серед чоловіків, пробігши дистанцію за 30:11 хв. Чемпіоном тут став Дмитро Сірук з Рівненщини (час 29:59), друге місце у Василя Коваля з Житомирщини (час 30:04). Напередодні Дмитро підкорив півмарафон у Житомирі, де також взяв нагороду.


   


Дмитро поділився з «Телеграфом», що в основному стартує в Польщі, проте в Україні почали проводити більше пробігів, і вони за якістю нічим не гірші ніж закордонні забіги. Організація змагань Дмитру дуже сподобалася, навіть була грошова нагорода, так як практикують на закордонних змаганнях.


- Зібралася хороша конкуренція на чемпіонаті, з якою можна було поборотися, - підсумував Дмитро змагання у Житомирі та Львові.


 


«Виходжу на трасу й біжу на зустріч машинам»


Дмитро Мусіятченко поділився де проводить тренування, адже не жодна траса або доріжка підходить для щоденних тренувань.


- Я в основному тренуюся у Польщі. Там в принципі багато стадіонів та алей в лісі. Поки знаходжуся у батьків вдома, то проводжу тренування на шосе. Виходжу на трасу й біжу на зустріч машинам. Звичайно небезпечно, але що ж зробиш, - поділився Дмитро. - Звичайні кроси бігаю у лісі.


 


«За рахунок спорту закордоном можна жити»


- Закордоном за рахунок спорту можна жити, якщо в тебе є розряд кандидат в майстри спорту. Якщо в тебе розряд менше - гроші в основному будуть йти на внесок, процент менеджеру, житло й харчування. Наприклад, на дистанції в 10 км з часом 30.10 - 30.40 хвилин можна заробляти кошти. Якщо показник 32 хвилини, то виходив в нуль.


Я теж розпочинав з 32-33 хвилин й при цьому нічого не заробляв. Коли почав швидше бігати й почав отримувати фінанси.


«Двічі на рік проводжу збори в горах»


У нас дуже важко спортсменам, тому багато хто виїжджає закордон у Польщу. На різних стартах в Польщі зустрічаєшся з українцями. У поляків простіше: у них є бази, інфраструктура, й клуби які фінансують спортсменів. Більшість з них рахуються в арміях й отримують хороші кошти лише беручи участь у змаганнях. Туди можна потрапити майстрам спорту міжнародного класу, або учасник олімпійських ігор, або призер Європи та входити у ТОП-20 - ТОП-50. Не багато наших хлопців там рахується. В основному, відсотків 90, їдуть у Польщу на старти для заробітку.


Наприклад, я за рахунок бігу живу. Коштів вистачає й на проживання й поїхати на збір. Я буваю на зборах в горах двічі за рік, як в Україні так і в Польщі, в залежності від бажання. У горах необхідно проводити збір, щоб набиратися здоров'я й закласти силову базу. Перед цим проходжу повне медичне обстеження, раджуся з тренером щодо навантажень в умовах кисневого голодування.


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

104
5 жовтня 2019 07:35

Молодцом!!! Здоровья и удачи!!!


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх