«Чесних платіжок» не буде: у мерії пояснили, чому тепловий тариф не знизять до 1400 грн за 1 Гкал, як вимагав уряд

4.10.2019, 14:04 Переглядів: 5 077 Коментарів: 4

 

Наразі новий тариф на постачання теплової енергії КП «Теплоенерго» розрахований у розмірі 1 799,94 грн за 1 Гкал, що на 400 грн вище за граничну ціну, встановлену урядом

Третього жовтня КП «Теплоенерго», яке надає послуги Крюкову, Раківці та Занасипу, презентувало нові тарифів на теплову енергію та гарячу воду.




Проєкт тарифу на теплову енергію для населення (з використанням лічильників) - 1799,94 грн за 1 Гкал, що на 399,94 грн вище за граничну ціну (1400 грн за 1 Гкал), встановлену урядовою Постановою № 560 від 26.06.19 р. «Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг». Так само вищі за урядову межу й інші тарифи: за 1 кв м опалювальної площі; на гарячу воду.


Постанова №560 – це документ, яким свого часу дуже пишався уряд Гройсмана, і навіть розробив онлайн-калькулятор «чесної платіжки», де люди можуть перевірити, наскільки «чесними» є тарифи в регіонах. Мінюст розгорнув з цього приводу інформаційну кампанію, яка при новому уряді згорнулась. І нові тарифи «Теплоенерго» далекі від «чесних платіжок» Гройсмана.



Під час презентації тарифів депутат Оксана Піддубна запитала, чому не виконується урядова Постанова про граничні тарифи. На питання відповів Іван Москалик, директор департаменту ЖКГ.


- Я від себе хочу сказати, що Постанова №560 недосконала. Вона була прийнята політично, щоб зібрати електорат. Але давайте по суті. На сьогодні жодне місто в Україні, яке мало тариф вище за 1400 гривень, його не зменшило. Тому що це пагубно впине  на будь-яке комунальне підприємство. Якби  такий тариф був затверджений для нашого комунального підприємства, Необхідно було б вибрати з місцевого бюджету всі кошти, щоб дотувати комунальне підприємство. На сьогодні ми отримали лист-роз’яснення від Мінрегіону, від Асоціації міст України, де нам  рекомендували не поспішати з цим (зниженням тарифів до граничного рівня – ред.), тому що це може пагубно вплинути на теплопостачальну галузь Кременчука, - сказав Іван Москалик.


Додамо, що «недосконала» урядова Постанова попереднього складу Кабміну, тим не менш, є чинною. ТЪ цього тижня звернувся до мерії із запитом, щоб отримати документи, якими чиновники керуються, не виконуючи цю Постанову. Ми обов’язково опублікуємо відповідь та документи.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
4 жовтня 2019 22:52

Да пускай та галузь нагнётся в три погибели! Задолбали, кровососы!


9 1
104
5 жовтня 2019 07:33

Но народ же голосует за этих кровососов. На руках ответ от комиссии по урегулированию. Всё спихнули на местные власти. А они этим пользуются и впихивывают нам каждый месяц новое повышение. А тех кто пытаеются что то возразить писочат в газетёнках и объявляют психами. Но народ голосует. А нас продолжают травить выбросами,буквально сегодня с утра, давить тарифами и смеяться в след. До сих пор не понятно как возможен такой выбор горожан? 


4 0
4 363
1
5 жовтня 2019 09:15

Цитата: YURIY
До сих пор не понятно как возможен такой выбор горожан? 
до сих пор не понятен выбор 73 %, факт.Чего добились то?


4 4
104
5 жовтня 2019 10:39

73% - это тех,кому устраивает экология и тарифы ит.д и т.п.

 


0 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх