До бабусі, під вікнами якої пиляють залізо, завітає чергова комісія з кременчуцької мерії

25.09.2019, 15:05 Переглядів: 3 828

 

Аби лише толк з цього був…

Сьогодні, 25 вересня, у мерії засідала профільна земельна депутатська комісія. Депутат Оксана Піддубна порушила питання, підняте «Телеграфом» у публікації про 80-річну кременчужанку Ніну Лесік, під вікнами якої метрах у 5 від будиночку розмістилася приватна майстерня, де зранку до ночі ріжуть метал. Тому літня жінка три роки не може відчинити вікна.



Підкреслюємо, йдеться про нецільове використання земельної ділянки, яка на даний час належить до комунальної власності (державний акт на землю виданий КГЖЕП «Придніпровське», правонаступником якого після реформування є КГЖЕП «Автозаводське»).

Під час засідання комісії керівник земельного управління виконкому Ірина Безверха підтвердила, що двір комунальний. Підприємець, який викупив частину будівель, за її словами «хотів забрати весь комунальний двір», але йому відмовили.


Наразі КГЖЕП «Автозаводське» має провести інвентаризацію землі, після чого підприємець зможе отримати лише землю під своїми будівлями (у межах метрової відмостки). Але зараз він продовжує вести господарську діяльність у комунальному дворі – тобто КГЖЕП «Автозаводське» не зважає на те, що робиться на його території.


- Там є за законом постійний землекористувач – наше комунальне підприємство, яке зобов’язане утримувати цю територію і виконувати всі зобов’язання по земельному законодавству, - зазначила Ірина Безверха.


Голови земельної комісії Руслана Ульянова на засіданні не було. Заступник голови Олександр Роженко запропонував направити до Ніни Лесік фахівців управління з контролю за станом благоустрою, залучивши також працівників земельного управління, управління архітектури. На наступне засідання земельної депутатської комісії фахівці мають надати письмову доповідь про ситуацію, також на засідання мають намір запросити керівника КГЖЕП «Автозаводське» для пояснень, як комунальне підприємство контролює використання власної землі.


Проте пан Роженко частково стає на бік підприємця:


- Якщо в нього є господарське приміщення, як ми можемо заборонити болгаркою щось робити?


При такому підході в нас з’являються сумніви щодо результату цієї справи. Адже наразі не всі члени земельної комісії зрозуміли головну проблему.


А головна проблема в тому, що підприємницька діяльність на ділянці ведеться незаконно – цільове призначення земельної ділянки - «для експлуатації та обслуговування адміністративного приміщення, прибудованого до жилого будинку, з господарськими будівлями». І після інвентаризації землі її цільове призначення не зміниться – а значить, під вікнами будиночку не можна розміщувати ні майстерню, ні СТО. Викуп будівлі теж не міняє призначення земельної ділянки.


Почекаємо, чи скористаються депутати нашими прямими підказками.

Автор: Тетяна Донченко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх