Зеленський пояснив, чому ветував закон про хімічну кастрацію педофілів

5.09.2019, 15:59 Переглядів: 4 734 Коментарів: 2

Відповідні маніпуляції можуть порушувати невід'ємне право на життя, закріплене Конституцією України. А запланований реєстр педофілів йде проти закону «Про захист персональних даних»

 

Стало відомо, чому президент Володимир Зеленський ветував закон щодо хімічної кастрації педофілів та створення публічного реєстру осіб, засуджених за зґвалтування неповнолітньої особи. Пропозиції президента з'явилися на сайті Верховної Ради України. Також з ними можна ознайомитися тут doc_497162.doc [45 Kb] (cкачиваний: 14)  


Президент не підписав закон, тому що він не містить чітко визначеного порядку примусового застосування хімічної кастрації.


- ...За таких обставин введення антиандрогенних лікарських препаратів усім засудженим, які вчинили згаданий злочин, незалежно від наявності в особи протипоказань до введення таких препаратів, може мати наслідком погіршення стану її здоров'я або стати причиною передчасної смерті. Відтак матиме місце порушення невід'ємного права на життя, закріпленого Конституцією України (частина перша статті 27), - йдеться у документі.


Щодо створення реєстру ґвалтівників, то це порушує Закон України «Про захист персональних даних», який забороняє обробляти персональні дані, зокрема, про засудження до кримінального покарання, а також дані щодо здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних особи.


- Відсутність у Законі, що надійшов на підпис, визначення складу та змісту персональних даних, які підлягатимуть оприлюдненню, може бути наслідком втручання у приватне життя особи, яка відбула покарання, ускладнить її соціальну адаптацію, - пояснює президент.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

767
5 вересня 2019 16:12

Ну если быть объективным, то не отклонил, а отправил на доработку. А после примут.


20 2
1 658
5 вересня 2019 17:38

Щодо створення реєстру ґвалтівників, то це порушує Закон України «Про захист персональних даних», який забороняє обробляти персональні дані

Ну и насмешил,у нас персональные данные расходятся как горячие чебуреки,и не важно банковским сотрудником или из структур мвд.


13 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх