«Які питання я маю задавати гравцям: чому вони виграли гру?», - директор «Кременя» Андрій Недяк

5.09.2019, 16:33 Переглядів: 3 513

 

Директор кременчуцького футбольного клубу розповів про підозрілі матчі, чому команда прибула до Минаю у день гри та чи проводитиме профілактику серед футболістів

Останнім часом «Кремінь» з'являється в стрічках новин про нібито участь у підозрілих матчах. Серед всеукраїнських ЗМІ озвучували матчі з «Минаєм» та кубкову гру з «Черкащиною». Директор кременчуцького футбольного клубу «Кремінь» Андрій Недяк розповів про підозрілі матчі, чому команда прибула до Минаю у день гри та чи проводитиме профілактику серед футболістів.


Гру з «Минаєм» обговорювали зі спеціалістами


- Останні три гри «Кремінь» зіграв з командами: «Минай», «Черкащина» й «Авангард». 23 серпня «Кремінь» зіграв на виїзді з «Минаєм». Слідкував, як і вболівальники, за грою через інтернет. Гра вийшла хорошою і вболівальники це відзначили. У підсумку ми поступилися з рахунком – 1:3. Ніяких питань не було.


Після гри обговорюємо з тренером ігри, не залежно від результату. І після гри з «Минаєм» в телефонному режимі обговорювали гру з тренерським штабом «Кременя». У хлопців були питання до суддівського корпусу, прохали, щоб вплинули на суддівське свавілля. Я ще кілька разів переглянув гру де чітко були виражені 3-4 моменти. На 20 хвилині 35 секунді Михайло Удод виграє м’яч, але його збиває суперник на лінії штрафної – можна спокійно показувати червону картку та 11-метровий, але суддя нічого не дає. Було ще кілька спірних моментів. Проте в кінці гри суддя дає «Кременю» пробивати пенальті, якого можна було й не ставити.


З цього питання радився зі спеціалістами, щоб пояснили епізоди дій арбітра, радився як з місцевими, так із спеціалістами з ПФЛ. Колишні судді та інспектори Прем'єр-ліги провели аналіз суддівства та підтвердили, що суддя допустив помилки в грі.


Все було спокійно й ми готувалися до гри з «Черкащиною». Зіграли гру в Черкасах, де перемогли 2:1 й пройшли далі в Кубку України. Все було спокійно, але за кілька годин з’явилася інформація про підозрілий матч. Знайомі надіслали посилання на сайт Football Hub, де була інформація, що «Кремінь», займається зароблянням коштів, а також описані ігри з «Минаєм» та «Черкащиною», – розповів директор МФК «Кремінь».


«Кремінь» понад 1,5 роки співпрацює з Комітетом етики та чесної гри


Андрій Дмитрович зазначив, що дана інформація щодо підозрілих матчів стала для нього несподіванкою, адже «Кремінь» співпрацює з Комітетом етики та чесної гри.


- Працюємо з Комітетом етики та чесної гри протягом останніх півтора року, а саме із заступником Баранки Віталієм Данильченком, з яким ми зустрічалися 1,5 роки назад. Ми з ним дійшли згоди, що наш клуб буде співпрацювати з Комітетом. У разі якщо у Віталія з’являтиметься будь-яка інформація, він одразу мені повідомлятиме. Під час гри я матиму змогу втрутитися в матч – попередити футболістів та тренерів. Така ситуація була з «Інгульцем» (зимовий товариський матч – ред.). Мені зателефонував Віталій та попередив про підозрілий матч, після цього все затихло, – додав Андрій Недяк.


На гру з «Минаєм» приїхали у день гри через зміну календаря


Команда після хвилі інформації про підозрілі матчі продовжила готуватися до гри з «Авангардом».


- Хороша вийшла гра та відгук від головного тренера «Авангарду» Олександра Косевича. Через годину після гри вийшов огляд гри на сайті footboom.com, де автор статті згадує про підозрілий матч…


Говоря о вещах не «футбольных», которые «разогревали» этот поединок, прежде всего, имеется ввиду информация о, якобы, участии футболистов «Кремня» в организации «нужных» результатов (от себя отмечу, что в этом случае, как говорится, дыма без огня не бывает: не гоже профессиональной команде из второго по значимости национального дивизиона страны, приезжать на игру в день поединка, преодолев перед этим расстояние в 1110 километров!).


В попередньому календарі змагань було чітко прописано, що гра «Минаєм» має відбутися 24 серпня, а 21 серпня – Кубок України. На прохання тренерів, щоб в команди був час підготовки до гри, придбали квитки на потяг за 45 діб на 22 серпня. Щоб команда на ранок 23 серпня приїхала до Ужгорода, відпочивши наступного дня виходила на гру з «Минаєм».


За три тижні до гри календар ігор змінили. Кубок перенесли на 27 серпня, а гру з «Минаєм» на 23 серпня.


Щодо квитків на потяг ми не змогли нічого змінити, тим паче був оплачений готель. До Дня Незалежності, за 1,5 місяці, готелі були переповнені. Дякуємо команді «Ужгород» з Другої ліги, яка допомогла нам з готелем.


«Направили звернення в Комітет етики та чесної гри»


- До цього я не подавав в Комітет етики та чесної гри заяву з проханням роз’яснити ситуацію. Адже до цього часу не з’явилося жодної офіційної інформації.


2 вересня зателефонував Віталію Данильченку, з яким співпрацюємо, за усною інформацією щодо ситуації. Я запитав у нього чому пройшла інформація з «Минаєм» та «Черкащиною», а нас не повідомили. З його слів, вони цього не бачили, лише після звернення журналістів все закрутилося. І ще раз, я не бачив офіційної інформації від Комітету етики та чесної гри, лише інформація від Баранки, що відносно «Кременя» заведена справа щодо цих двох ігор.


3-го вересня від «Кременя» направили звернення в Комітет етики щодо даного інциденту. Й прохаємо у найкоротший термін розібратися щодо цих двох ігор.


Ми готові співпрацювати, я як директор готовий бути присутнім на кожному засіданні, де буде розбір ігор «Кременя». Як керівник, я зацікавлений в добрій репутації нашого клубу.


«Якщо в цьому був замішаний «Кремінь» чому ми не пропустили два м’ячі?»


- Віталій Данильченко порадив розібратися всередині клубу. Ми будемо розбиратися всередині клубу й будемо доповідати як безпосередньому керівництву – Кременчуцькій міській раді, так і спонсорам, які також в курсі цієї інформації.


Щодо гри з «Минаєм», буду гравцям ставити питання, чому програли. Я переглянув гру й не один раз, але не побачив, щоб наші гравці своїми діями прагнули пропустити гол у свої ворота.


У грі з Черкасами була інформація, що «Кремінь» поставив на свій програш, але одразу подається інформація, що гра завершиться як мінімум в 3 забитих голи. Якщо в цьому був замішаний «Кремінь», чому пропускаючи гол на 72 хвилині, «Кремінь» не пропускає ще ще два м’ячі, щоб досягти результату? Виходить у «Кремені» грають Марадони та Мессі, яким легше за 15 хвилин забити ще два голи, а не пропустити, щоб досягти результату.


Головне питання щодо кубкової гри з Черкасами: як я буду проводити розслідування по грі? Ми перемогли в цій грі й пройшли далі. Я не розумію, як я мушу підійти до гравців та запитати: «Чому вони виграли цю гру?», «Навіщо забивали голи?», «Навіщо пройшли далі?».


Саме тому направили лист в Комітет етики та чесної гри, щоб вони роз’яснили ці епізоди, якщо були високі ставки, чи винен в цьому «Кремінь», якась людина чи якась команда.


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх