Винні яйця: у цьому році у Кременчуці майже втричі виросла захворюваність на сальмонельоз

29.08.2019, 14:04 Переглядів: 2 796

  

А от кількість гострих кишкових інфекцій вдвічі знизилася

28 серпня на засіданні з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій повідомили й хороші новини, й погані щодо захворюваності серед кременчужан. Деякі захворювання відступають, а деякі – набирають обертів. Проаналізували дані за 7 місяців 2019 року та порівняли їх з аналогічним періодом минулого.


У Кременчуці у цьому році не зафіксували жодного випадку захворювання на ботулізм. Крім того, майже на 50% знизилася кількість гострих кишкових інфекцій: у 2019 їх зареєстрували 216 (у минулому 364). З них захворіло:
  • 167 дітей (у 2018  257 дітей);
  • 49 дорослих (у минулому році  107 осіб).

Як повідомив завідувач Кременчуцького міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Андрій Поляков, усі випадки гострих кишкових захворювань пов’язані із  вживанням неякісних продуктів харчування, як приготованих самостійно, так і придбаних у торговельній мережі.


Але, незважаючи на те, що по гострим кишковим інфекціям статистика покращилася, у місті майже втричі зросла захворюваність на сальмонельоз. На даний час зафіксували 29 випадків, проти 11 – минулого року. Серед тих, хто інфікувався сальмонелою, 8 дітей (у минулому році був 1 «дитячий» випадок).


У 28 випадках встановлено, що це був харчовий шлях передачі, у 1 – нез’ясований. За даними лабораторних досліджень, «винуватцями» захворюваності на сальмонельоз у Кременчуці є яйця (64,3% випадків), на другому місці йдуть м'ясні вироби, потім молочна продукція та «кондитерка».



 


На засіданні комісії заступник міського голови Валерій Декусар зазначив, що потрібно посилити роботу із власниками об’єктів торгівлі, в яких були придбані продукти, що стали можливою причиною захворювань, а також проводити роз’яснювальну роботу серед населення.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх