З бюджету Кременчука виділять 1 млн гривень на закупівлю 6,5 тисячі протигазів

29.08.2019, 14:33 Переглядів: 3 213 Коментарів: 4

 

Це потрібно для захисту населення у разі виникнення аварії на підприємтвах, які працюють з хлором та аміаком

Кременчук потребує закупівлі 6,5 тисячі протигазів. Про забезпечення населення міста засобами радіаційного та хімічного захисту йшлося на засідання з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.


Справа в тому, що найбільшу небезпеку у Кременчуці становлять підприємства, які у технологічному процесі використовують аміак та хлор, такі як «Кременчукм'ясо», «Кременчуцький міськмолокозавод». Якщо виникне надзвичайна ситуація, від викиду аміаку та хлору може постраждати як персонал цих та розташованих неподалік підприємств, так і населення, яке проживає поблизу.


Як повідомив начальник відділу цивільного захисту Кременчуцького міськрайонного управління ГУ ДСНС Володимир Корсун, персонал «Кременчукм'яса» забезпечений протигазами на 82,7%, ПАТ «Кременчуцький міськмолокозавод» на 107,8%. Проте не забезпечені засобами індивідуального захисту працівники інших організацій, що розташовані в зоні можливого хімзабруднення.


Тому Кременчуку потрібно приблизно 6,5 тисяч протигазів. На даний час у матеріальному резерві є 25 протигазів для захисту від аміаку, і 8 — для захисту від хлору. У минулому році 90 протигазів списали, так як закінчилися терміни їх дії.


На засіданні зазначили, що заплановано щорічно виділяти 200 тисяч грн на закупку засобів індивідуального захисту, програма закупівлі реалізовуватиметься впродовж 2019-2023, тобто за п'ять років на закупівлю протигазів місто виділить 1 млн грн.


Один протигаз коштує 4 тисячі гривень — це універсальна коробка від отруєнь небезпечними речовинами.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: mk.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

1 031
29 серпня 2019 14:45

Не удобно же спать в противогазах.disappointed_relieved



Думаю, что и за меньшую сумму независимые эксперты нашли бы виновных в загрязнении атмосферы нашего города. (подчеркиваю независимые эксперты)


9 1
0
29 серпня 2019 16:34

Цитата: inattentive

Не удобно же спать в противогазах.disappointed_relieved



Думаю, что и за меньшую сумму независимые эксперты нашли бы виновных в загрязнении атмосферы нашего города. (подчеркиваю независимые эксперты)

laughing

Пилите Шура гири, пилите...

 


4 0
593
29 серпня 2019 21:01

Скромно как то. Вснюего один лям. 

Надо бы на каждого жителя и по два


2 0
104
30 серпня 2019 07:02

Молодёжный травят каждый вечер. Население 50 000 . А они всего лям выделили.Или район считают  уже спасать бесполезно? Как помне, так Коломойский прав. Неопходима вернуть государству контроль над предприятиями. И наче нас всех ждёт участь Криворожцев , вытравят и противогазы не помогут. 


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх