ДСНС-ники розповіли кременчужанам, як правильно користуватися піротехнікою

30.07.2019, 10:33 Переглядів: 1 895

 

У магазинах, де продається піротехнічна продукція, роздали листівки-пам'ятки

29 липня, кременчуцькі ДСНС-ники провели профілактичний рейд серез містян щодо користування піротехнікою. Повідомлення про роз'яснювальну роботу з'явилося у Фейсбуці Кременчуцького міськрайонного управління ГУ ДСНС.


За даними статистики, з початку цього року на Полтавщині травмувалися через неправильне користування піротехнікою троє людей, тоді як у 2018 році – одна.


Працівники ДСНС відвідали магазини, де продається піротехнічна продукція, та розмістили там листівки-пам'ятки про правильне її використання. До піротехнічної продукції належать хлопавки, петарди, бенгальські вогні, феєрверки.


Ось про що слід пам'ятати, користуючись піротехнікою:

  • купуйте лише ті вироби, які мають інструкцію українською мовою (це означає, що вони сертифіковані), бо часто у продажі зустрічаються піротехнічні вироби без жодного зазначення до правильного використання;
  • звертайте увагу і на саму упаковку, адже її пошкодження може вказувати на те, що продукція неправильно транспортувалась та зберігалась, а це впливає на її «вибухові» властивості і, як наслідок, може травмувати людей від час спрацювання;
  • використовуйте піротехніку на відкритій території, де поруч немає дерев, електропередач;
  • дітям забороняється гратися петардами, хлопавками, бенгальськими вогнями без нагляду дорослих, а дорослим – залишати такі речі в легкодоступних для дітей місцях.

Під час використання піротехніки будьте обережні та дотримуйтесь техніки безпеки, адже випадкове потрапляння, наприклад, петарди, у людину чи тварину, може завдати травм та покалічити.


Проводячи рейд, ДСНС-ники помітили зацікавленість до такої інформації жителів міста, зокрема, дітей. Вони слухали з уважністю, і більшість діток відразу відповідали «а я знаю, що без мами чи тата петарди до рук брати не можна».

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: ФБ Кременчуцького МРУ ГУ ДСНС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх