Суд визнав незаконним звільнення Леошка з посади директора спецкомбінату ритуальних послуг у Кременчуці

26.07.2019, 16:03 Переглядів: 3 284 Коментарів: 1

 

Дмитро Леошко, звільнений з посади, поновитися на роботі не може: доки тривали суди, термін дії його контракту вичерпався. Проте його звільнення обійдеться бюджету у суму майже 347 тис грн

Верховний Суд виніс остаточне рішення у справі про поновлення на роботі директора КП «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг» Дмитра Леошка. Так, суд не задовольнив касаційну скаргу Кременчуцької міської ради і залишив у силі рішення Крюківського районного суду та Апеляційного суду Полтавської області на користь Леошка.



Крюківський райсуд 9 лютого 2016 року визнав незаконним розпорядження міського голови Віталія Малецького про звільнення Дмитра Леошка з посади директора СКРП та поновив його на посаді. Також суд постановив стягнути з КП СКРП середній заробіток за весь час вимушеного прогулу з дня звільнення до дня поновлення на роботі у сумі з розрахунку - 461,52 грн середньоденного заробітку. Крім того, суд постановив стягнути моральну шкоду в розмірі 10 тис грн з Кременчуцької міської ради.


Нагадаємо, мер Віталій Малецький звільнив Дмитра Леошка через те, що на роботі через суд поновилася екс-директор СКРП Юлія Погрібна, яка перебувала у декретній відпустці. Тоді Леошко наголошував на тому, що мерія виконала рішення суду поспіхом, навіть тоді, коли воно не набуло чинності. При цьому термін дії контракту з Юлією Погрібною на той час завершився. Юлія Погрібна пропрацювала на посаді один день після поновлення, і після цього пішла з посади за власним бажанням. Натомість мер Віталій Малецький призначив новим директором Олега Прихнича.


Отже, суд остаточно встановив, що за цих обставин Дмитро Леошко був звільнений безпідставно, і суд першої інстанції правомірно задовольнив його позовні вимоги про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.


Втім, поновитися на посаді звільнений директор СКРП вже не може.


- Судова справа затяглася, і за цей час термін дії контракту зі мною закінчився, - прокоментував ситуацію «Телеграфу» Дмитро Леошко.


Втім, його звільнення коштуватиме 336 910 грн комбінату ритуальних послуг (тобто міському бюджету, бо підприємство комунальне), плюс моральна шкода 10 000 грн, усього майже 347 тис грн. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
27 липня 2019 13:51

Fiat justitia et pereat mundus (Да свершится правосудие и да погибнет мир). 

P.S. Пока наше правосудие принимало решение Леошко Д. уже и в ОВД восстановился, а шо ж теперь ???? Дима, - серьезный выбор.


2 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх