«Кремінь» може залишитися без тренера: нові правила футболу

19.07.2019, 17:02 Переглядів: 3 413 Коментарів: 2

 

Про нові правила, які діють у футболі розповіли гравцям та тренерському штабу «Кременя»

З 1 червня набрали чинності нові правила гри у футбол. Тепер з нового сезону футболісти «Кременя» гратимуть за новими правилами, які прийняли ще у березні 2019 року на зборах Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB) за участі ФІФА.


Кременчук відвідав представник комітету Арбітрів ФФУ Ігор Покідько. Відповідальний за фізпідготовку арбітрів розповів футболістам та тренерам «Кременя» про нові правила футболу. Ігор Покідько на прикладах пояснив про зміни, що стосуються гри рукою, проведення замін і штрафних ударів.


 


Гра у стінці


Це правило підкорегували з метою уникнення сутичок і штовханини, і скорочення затримки у грі. Тому тепер коли вибудовується захисна стінка щонайменше з 3-х гравців, всі гравці атакуючої команди, повинні знаходитись щонайменше на відстані 1 метр від стінки; порушення цієї вимоги карається вільним ударом. Якщо стінка складається з двох гравців, то ще можна «поштовхатися».


Жовті картки для тренерів


Червоні та жовті картки тепер показуватимуть не лише гравцям, а й тренерам та іншим офіційним особам команди. Тренерів за неналежну поведінку (наприклад, агресивну реакцію за те чи інше суддівське рішення) видаляють і зараз, але без пред'явлення картки.


У разі, якщо тренер емоційно зреагує на епізод, який відбувається на полі: кине пляшку, голосно виражатиметься - отримає жовту картку. Як і у футболістів, через перебір жовтих карток - пропускає матч. Як і тренери, жовті картки отримуватимуть офіційні представники команди.


Якщо арбітр не помітить хто його ображає, а на лавці запасних всі мовчать мов шпигуни - попередження отримує старший тренер, який знаходиться у технічній площі.


Час для «охолодження» та «вживання» води


Є різниця між «охолодженням» та «вживанням» води. Зупинка на «вживання» води, при температурі вище 32 градусів, триває до 1 хвилини й проводиться на 25 та 70 хвилинах матчу. Для «охолодження» дають 1,5-3 хвилини. При «обливанні» футболісти можуть не тільки випити води, зайти в затінок, а й облити себе водою, але при цьому не знімати футболку.


Пробивання пенальті


Голкіперам під час виконання пенальті в їхні ворота тепер можна буде стояти на лінії воріт однією ногою, а не строго двома, як нині.

Також стійки воріт, поперечина та сітки не повинні рухатись в момент виконання 11-метрового удару, а воротар не повинен торкатись їх.


 


Від воріт до воріт - не рахується


Воротар не може забити гол, кидаючи м'яч, який потрапляє у ворота суперника.


Розіграш удару від воріт


По-новому тепер зможуть розігрувати м'яч воротарі команд. Скасовано правило, згідно з яким м'яч повинен залишати штрафний майданчик при розіграші удару від воріт, перш ніж його торкнеться захисник.


«При виконанні удару від воріт, вважається, що м'яч було введено в гру тоді, коли по ньому було завдано удару ступнею і він явно рухається; при цьому він необов'язково повинен залишити межі штрафної площі».


Заміна гравця


Тепер футболіст, якого змінюють, повинен залишати поле в тому місці, де найближче до нього розташовується бічна лінія поля, окрім випадків, коли арбітр вкаже інше. Гравцям більше не потрібно йти через все поле. Це зроблено, щоб прибрати затримку часу, коли гравці занадто повільно йдуть змінюватися з іншого кінця поля.


За 2 метри від бокової лінії


Суперники повинні перебувати на відстані щонайменше 2 метри від місця на боковій лінії, з якого буде виконано вкидання навіть, якщо гравець, який його виконує, перебуває за лінією або відійшов на метр.


Якщо м'яч залітає через арбітра чи собаку - гол не зараховують


У разі якщо м'яч торкається арбітра, офіційної особи або собаки (такі часто вибігають на поле в матчах) та потрапляє у ворота - гол не зараховується. Володіння м'ячем переходить до іншої команди або починаються атакувальні дії, розігрується спірний м'яч.


Верхня натільна білизна може бути багатокольоровою із викрою лише в тому випадку, коли вона однакова із рукавом основної футболки. Якщо у гравця синя футболка, то можна вдягнути кофту з довгими рукавами синього кольору. Виключення може становити лише облямівка (те, що смугою оточує що-небудь - ред.). Як колись була форма київського «Динамо» з білою широкою смугою на рукавах. Тоді можна вдягнути як білу, так і синю білизну з довгими рукавами.


Гравець, який отримав травму, може виконати пенальті


Якщо було призначено 11-метровий удар, то його виконавцю може бути надана медична допомога або здійснена оцінка його стану і він може залишитись на полі та виконати 11-метровий.


 


Спірний м'яч

  • Команда, яка виграє жереб має право обрати початковий удар
  • Спірний м'яч - м'яч розігрується для воротаря (якщо гру було зупинено у штрафній площі) або для одного з гравців команди, яка останньою торкнулась м'яча і місці останнього дотику до нього. Всі інші гравці, обох команд, повинні перебувати на відстані щонайменш 4 метрів від м'яча.


Гра рукою


Текст щодо гри рукою було переписано задля досягнення більшої ясності/послідовності, були надані методичні рекомендації для випадків, коли застосовується покарання за гру рукою.


Якщо руки вище плечей - 100% порушення. У разі якщо м'яч залітає у ворота після удару в руку - гол не зараховується.


Підтверджується те, що всі випадки порушень із неправомірною грою рукою з боку воротаря у власній штрафній площі не караються жовтою/червоною карткою.


Після киксу воротаря можна грати


Якщо після вкидання з-за бокової лінії або у випадку навмисної передачі з боку партнера по команді, воротар невдало завдасть удару ступнею по м'ячу або зробить таку спробу, щоб звільнитись від нього та ввести його у гру, то він потім має право взяти його до рук.


Це як в матчі «Ворскла» - «Карабах» коли м'яч відкотили до голкіпера «Ворскли» Богдана Шуста. Він б'є - м'яч злітає вверх або киксанув (невдало вдарив по м'ячу – ред.) й м'яч полетів у ворота, а воротар потім накрив його, тоді гра продовжується.


Жовту картку можуть показати не одразу


Арбітр має право взяти паузу із винесенням жовтої/червоної картки до наступної зупинки гри, якщо команда, що не вчинила порушень, швидко виконує штрафний/вільний удар і створить гольову можливість.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
19 липня 2019 17:58

Не пугайте так с названием!) И сегодня стоит ждать информацию про заявку Кремня?

 

[Добре, спробую наступного разу обережніше. Щодо заявки сама чекаю. У пт керівництво клубу в Києві подали документи, чекаю відмашку й повний список гравців:)]


3 0
0
19 липня 2019 18:00

Ну і назва


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх