Кременчужанка Ярослава Ялисоветська допомогла збірній України завоювати срібло міжнародної матчевої зустрічі

2.07.2019, 09:03 Переглядів: 2 945

  

У змаганнях взяли уасть спортсмени з України, Туреччини, Білорусі та Польщі

У Києві, 29 червня, відбулася міжнародна юнацька легкоатлетична зустріч, де змагалася кременчуцька спортсменка Ярослава Ялисоветська. Вихованка КДЮСШ №2 тренується під керівництвом тренера Олени Шипової. 


  


Участь у змаганнях взяли спортсмени з України, Польщі, Білорусі та Туреччини.


  


Кременчужанка Ярослава Ялисоветська, у складі збірної України, змагалася у бігу на 400 м з бар’єрами. Ярослава фінішувала другою з часом 1:03,21. Першою фнішувала полячка Аліцья Качмарек (час 1:02,68).


 


- Для мене це перші змагання такого рівня. Найбільше сподобалася організація турніру. Нас добре заселили у готель, смачно годували, також я познайомилася з іншими учасниками, не лише з нашої країни:). Взагалі-то було складно, адже зібралися найкращі та найсильніші спортсмени з чотирьох країн. Усі були підготовлені до старту такого рівня. У своїй дисципліні я стала другою поступившись лише дівчинці з Польщі, але перемогла представниць Туреччини та Білорусі. У загальному заліку команда України посіла також друге місце. Зараз я розпочну готуватися до олімпійського фестивалю, який відбудеться у Баку наступного місяця. - поділилася з "Телеграфом" Ярослава Ялисоветська.


Кременчужанка потрапляє у європейські рейтинги


Тренерка Ярослави Олена Шипова розповіла, що найважче було потрапити склад національної збірної. Змагання пройшли на найвищому рівні: розміщення, одяг, увага, харчування.


- Шлях який ми пройшли, щоб потрапити у збірну виявився важчим, ніж сам виступ. Сам виступ виглядав так: фінальний забіг, де кожна країна могла виставити лише одного учасника. Ярослав добре відпрацювала. Все, що було відпрацьовано на тренуваннях, все вона зробила.


У Ярослави висока конкуренція, вона зараз в районі 30-ки найсильніших спортсменів у європейському рейтингу. Діти зараз дуже сильно підготовлені. Але не варто порівнювати, адже в нас немає ні стадіону, ні бігових доріжок, ні бар'єрів у потрібній кількості. Перемога Ярослави для нас радість й здивування, що ми так можемо. Навіть шкода думати про те, що якби у нас були умови, ми б могли бути більш конкурентні. – розповіла тренер Олена Шипова.


До змагань в Баку Ярослава спочатку готуватиметься вдома, а потім вона пройде збір у Києві


- У складі збірної України всього 16 осіб, в тому числі й наша Ярослава – єдина легкоатлетка з Полтавщини. - додала тренер. 


Зазначимо, що Виконавчий комітет ФЛАУ затвердив склад збірної України з легкої атлетики, яка 20-28 липня в Баку (Азербайджан) візьме участь в Європейському юнацькому олімпійському фестивалі. Кременчужанка потрапили до заявки збірної на дистанції 400 м з/б, естафета 100+200+300+400. 


  

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх