Шахісти з Кременчука навели шороху в Одесі на чемпіонаті України

14.06.2019, 15:02 Переглядів: 3 194

 

Єгор Сербін та Аліса Романченко взяли участь в чемпіонаті України серед юних шахістів віком до 8 років

В Одесі завершився чемпіонат України серед юнаків та дівчат віком до 8 років (класична гра). 



Каменем спотикання для наших юних шахістів став 5 тур. За словами директора «Каїсси» Володимира Груздева, через втому напередодні не вдалося провести повноцінне тренування. Також на результат вплинуло, що наші спортсмени мають дуже мало досвіду гри в партії за «класичним» регламентом, адже в єдиному чемпіонаті міста партії грали в режимі «рапід».


- Аліса та Єгор через втому не були схожі на себе. Аліса переглядає і програє спочатку фігуру, а згодом і партію. Єгор з сильним суперником з Дніпра Михайлом Алєксєєнком, який в підсумку розділив перше місце і став другим лише за коефіцієнтом Бухгальца. Він мав відмінну позицію і можливість виграти центральну пішку один раз, потім другий раз з перспективою на атаку. Грали швидким темпом й впустили можливість, за якою пішла розплата - спочатку програли пішки, згодом і партії. Після цього гра пішла з перемінним успіхом: нічия, перемога, поразки, нічия. – поділився Володимир Груздєв.


У підсумку Єгор Сербін набрав 5,5 очок, що дозволило йому опинитися у великій групі шахістів, які посіли з 19 по 26 місце.


Серед хлопців одразу троє шахістів набрали по 7,5 очок з 9 можливих - Степан Могильний (Київ), Михаїл Алєксєєнко (Дніпро) та Микола Бубело (Вінниця). Саме в такому порядку розставили гравців додаткові показники. Ще троє юнаків набрали по 7 очок - Тимофій Пономаренко (Чорноморськ), Семен Величко (Львів), Дмитро Гривастов (Львів).


Аліса у своєму стилі завоювала дві перемоги поспіль й в передостанньому турі на першій дошці потрапляє на киянку Амелію Марченко – беззастережного лідера турніру, яка до цього отримала 7 перемог поспіль. Гра йшла три години з перемінним успіхом. Й коли всі партії закінчувались киянка зуміла отримати важку перемогу й продовжила лідерство. В наступному турі киянка здобула легку нічию, що дозволило їй стати чемпіонкою. Аліса ж завершила чемпіонат на мажорній ноті й завоювала перемог над іншою Алісою – Григорук з Херсона. Кременчужанка набрала 6 очок й розділила з 3 по 6 місце, пропустив на 2 Софію Величко зі Львова.


Серед дівчат “чисте” перше місце посіла киянка Амелія Марченко, яка набрала 8,5 очок, друга - Софія Величко (Львівська обл.) - 8 очок, ще четверо дівчат набрали по 6 очок і посіли місця з 3 по 6: Божена Добровольська-Рахіна (Харків), Катерина Баніна (Вінниця), Вероніка Білик (Київ) та Аліса Романченко (Кременчук).


Наступного дня близько 90 спортсменів змагалися в турнірі з «рапіду», згодом були змагання з бліцу.

Теги: шахи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх