Кременчужанам не радять купатися на пляжах: рівень забруднюваності перевищений в кілька десятків разів

5.06.2019, 07:12 Переглядів: 3 177 Коментарів: 3

Проби води на лабораторні дослідження брали в районах пляжів «Центральний» та парку «Кагамлицький»

Кременчуцький підрозділ Полтавського обласного лабораторного центру оприлюднив результати лабораторних досліджень проб води. Як повідомляє прес-служба виконкому, воду для дослідження відбирали в районі пляжу «Центральний» та пляжу в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький».


Відповідно до результатів, вода на пляжах не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Індекс лактозопозитивної кишкової палички, який свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми пляжу, має такі значення:

  • пляж «Центральний» на початку (район кафе «Ахтамар») та наприкінці пляжу (район колишнього кафе «Арарат») - 240 тис (нормативний показник не більше 10 тис);
  • пляж поблизу регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» з лівої сторони - 240 тис (нормативний показник не більше 5 тис).

Лактозопозитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 031
5 червня 2019 10:42

И это еще не Июль. А где же тогда можно ? (заграницу и дальние озера не предлагать smile)


6 1
0
5 червня 2019 11:07

"Кременчужанам не радять купатися на пляжах: рівень забруднюваності перевищений в кілька десятків разів." Через некоторое время появится "другая заметка" - "Все на фестиваль Пивиха-Фест" любоваться пейзажами, покушать шашлыка, послушать музыку на берегу.... Но ни одно издание не напишет "Люди в воде палочка, поберегитесь и не лезьте в воду!!!!" в прошлом году было именно так.



А купаться в ванной laughing


6 2
0
5 червня 2019 21:05

а почему норматив содержания палочки для Днепра и Кагамлыка разный ( 10 тыс. против 5 тыс.)?)) жители Молодежного более субтильные, чем те что живут поближе к Днепру и то, что жителей Крюкова и Центра для здоровья, для Малонадежного смерть?) 


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх