Кременчужани доєдналися до всеукраїнської акції «Безкарність убиває» через вбивство 5-річного хлопчика

4.06.2019, 20:40 Переглядів: 5 213 Коментарів: 3

  

Біля відділення поліції кременчужани поклали іграшку, запалили лампадки та поклали квіти

У Кременчуці, як і в більшості міст України відбулася акція "Безкарність убиває", через вбивство поліціянтами 5-річного хлопчика. Кременчужани й активісти С14 принесли до відділку поліції м'яку іграшку, квіти та плакати з написом: "Безкарність вбиває", "Авакова у відставку", "Кожного ката чекає розплата".


 


Акція відбулася у Львові, Полтаві, Переяслав-Хмельницькому, Харкові, Одесі, Луцьку, Вінниці, Черкасах, Івано-Франківську. Активісти, як у Кременчуці, так і по всій Україні, вимагали покарати злочинців та зняти Авакова з посту міністра внутрішніх справ.


 


- Ми зібралися, щоб нагадати, що всіх винних поліціянтів покарають. Всіх винних у вбивствах активістів знайдуть. Знайшли винних у вбивстві Каті Гандзюк, хоча поліція їх покривала. Й ті поліцейські, які влучили у 5-річного хлопчика з пістолета - будуть покарані. - зазначив "Телеграфу" головний координатор С14 у Кременчуці Владислав Соколов.


 


31 травня 2019 року на приватному подвір’ї у Переяславі-Хмельницькому двоє поліцейських відпочивали та вживали алкоголь. Вони вирішили постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що одна із куль влучила у голову хлопчика, який грався у сусідньому дворі.


Дитину у важкому стані доправили до лікарні, а потім перевезли до Київського міського центру дитячої нейрохірургії. Поліціянтам спочатку висунули підозру за статтями «хуліганство і завдання тяжких тілесних ушкоджень». Лікарі повідомили, що куля пошкодила ліву півкулю головного мозку хлопчика і застрягла у голові, стан дитини вкрай важкий, хлопчика тримали на апараті штучної вентиляції легень, роботу серцево-судинної системи підтримували за допомогою медикаментів. Дитині зробили дві операції, видалили гематому та частину черепа, але вилучити кулю не було можливості. Вчора, 3 червня, хлопчик помер.


Генпрокуратура повідомила про перекваліфікацію справи на «умисне вбивство» – ч. 2 п.п. 2 і 7 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство малолітньої дитини із хуліганських мотивів), що карається позбавленням волі на 10-15 років або довічним ув’язненням.


Сьогодні, 4 червня, у залі Голосіївського суду підозру в убивстві оголосили поліцейському Івану Приходьку. Також на 2 місяці без можливості внесення застави суд дав і другого підозрюваного – поліцейського Володимира Петровця.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 088
5 червня 2019 10:01

Желаю тем горе-полисменам, которые убили мальчика, с тюрьмы жывыми НЕ выйти!


8 2
130
1
5 червня 2019 11:37

Возможен такой вариант что будут мурыжить пока не утихнет. Выстрел один а подозреваемых двое, и оба в отказ. Так можно 2-3 года тянуть волынку. Чему вы удивляетесь?!


5 2
604
5 червня 2019 16:16

Авакоff-однозначно в отставку,или получим еще не один "сюрприз".Он не дал грузинкам провести реформы в полной мере,так как самому нужно было уходить.Пустил пыль в глаза и затаился.А сейчас откровенно лег под новую власть и пытается закрепиться.Если зеленский сейчас от него не избавится,то он и зеленского утопит.


7 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх