Пиддубная рассказала, с кем пойдет на парламентские выборы

28.05.2019, 17:31 Переглядів: 6 623 Коментарів: 10

  
Кременчужанка Оксана Пиддубная собирается идти на выборы народных депутатов от партии «Слуга народа», и надеется, что эта партия не поступит с ней как «УКРОП» в 2016-ом.

В Украине стартовала парламентская избирательная кампания. Депутат Кременчугского горсовета Оксана Пиддубная неоднократно говорила, что планирует баллотироваться в народные депутаты Украины.  Во втором туре президентских выборов она публично поддержала кандидата Зеленского.  «ТелеграфЪ» расспросил депутата Пиддубную, собирается ли она идти на выборы и с кем планирует это делать?


– Ви братимете участь у виборах до Верховної Ради?
– Так, я буду балотуватися у народні депутати. Я неодноразово про це казала ще з 2016 року.


– Як плануєте балотуватися: як мажоритарник-самовисуванець чи за партійними списками?
– Партійні списки я зараз взагалі не розглядаю, я пов’язую свою кандидатуру виключно з мажоритаркою, а як піду – як самовисуванець чи як кандидат від певної партії, це вирішиться трохи пізніше. Поки не маю відповіді на це питання.


– Тоді деталізуємо питання. Під час другого туру президентських виборів ви публічно підтримали кандидата Зеленського. Ви плануєте балотуватися від його партії “Слуга народу”? Ведете з ними переговори?
– Якщо подивитися, як наразі партія підбирає кандидатів, то можна побачити, що це – відкритий процес, кожен кандидат може подати документи, надати інформацію про себе. Я буду на загальних підставах подавати заяву і якщо наші інтереси співпадуть, то, не виключено, що йтиму на вибори саме від цієї партії.


– Як ви оцінюєте, що підете на вибори в одних лавах з актором Юзіком та учасниками “Ліги сміху”? Ці люди чотири роки займалися концертною діяльністю, ви чотири роки займалися політикою, а йтимете в одному строю.
– Мабуть, саме тому партії потрібні люди, які займалися реальною роботою на місцях. Я можу відповідати лише за себе, за заяву Юзіка відповісти не можу. У будь-якому випадку, реальних кандидатів від партії “Слуга народу” ми побачимо після з’їзду, який відбудеться 8 червня.


– Як ви оцінюєте ініціативу Зеленського провести вибори за закритими, а не відкритими, як він обіцяв виборцям, списками?
– Моя особиста точка зору – потрібні відкриті пропорційні списки. Пояснити дії президента я не можу, можу лише припустити, чому він так вчинив – тому, що створити партію в регіонах за кілька тижнів до виборів дуже важко. Я знаю з власного досвіду, бо мала саме таке завдання від “УКРОПу” у 2015-му. Важко за кілька тижнів знайти людей, які дійсно працюватимуть, мабуть, тому у Кременчуці досі немає міської парторганізації “Слуги народу”. Гадаю, таких партосередків немає і в інших містах.


– Кого ж ми побачимо у закритих списках “Слуги народу”? Гримерів, масажистів, стилістів тощо?
– Не можу сказати.


– Ви особисто маєте прямі контакти з офісом партії “Слуга народу”?
– Я маю певні контакти, та не впевнена, що їх варто називати особистими, я вже казала, що відбір кандидатів відбуватиметься на загальних засадах. Щодо себе можу сказати, що я підтримую Зеленського, бо він – альтернатива Порошенку.


– Чим відрізняється Зеленський, який призначив на посаду голови Адміністрації люстрованого адвоката Коломойського Богдана, від Порошенка, який свого часу призначив на цю ж посаду свого бізнес-партнера Ложкіна?
– Не впевнена, чи коректно мені коментувати дії президента, натомість можу висловити свою думку – президентом у нас буде не Богдан, а Зеленський. Якщо Зеленський зможе використати досвід Богдана на користь українцям, буде добре. Якщо не зможе – тоді і робитимемо висновки.


– Зеленського вважають людиною Коломойського, Коломойський нещодавно в інтерв’ю Financial Times порадив Зеленському оголосити дефолт в Україні, вчинити як греки – відмовитися віддавати борги міжнародним інституціям. Як оцінюєте таку пропозицію?
– По-перше, це була заява Ігоря Коломойського, а не Володимира Зеленського. Крім того, новопризначений голова партії “Слуга народу” Разумков прокоментував, що дефолт невигідний Україні і вони не планують його оголошувати.


– У вас вже був негативний досвід співпраці з однією з партій Коломойського – з “УКРОПом”, звідки вам довелося піти. Ви впевнені, що у новоутвореній партії “Слуга народу” людей не викреслюють заради певної вигоди?
– Так, я йшла на вибори від “УКРОПу", натомість мала власну думку і позицію, коли наші погляди розійшлися, я пішла з партії. Наразі я теж маю власну позицію, але є сподівання, що новий президент та його партія виконуватимуть програму, яку Зеленський презентував українцям.


– Не так давно до вас великий інтерес проявляла партія “Воля”. Її лідер нардеп Дерев’янко, коли приїздив до Кременчука, казав про вас, як про людину, яку б він хотів бачити в лавах “Волі”. Чи вели ви з ними переговори щодо спільної участі у виборах?
– Ми спілкуємося з Юрієм Дерев’янком, у нас нормальні робочі стосунки, але наразі навіть невідомо, у якому форматі “Воля” піде на вибори – самостійно чи у складі якоїсь з партій. До речі, Дерев’янко неодноразово зазначав, що у них із Зеленським співпадає бачення багатьох питань і їм варто йти на вибори разом.


– Кого з імовірних кременчуцьких кандидатів у народні депутати ви вважаєте своїм найнебезпечнішим суперником?
– Відповім так: найважче боротися зі старою владою, у якої є накрадені гроші і адмінресурс.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

0
28 травня 2019 17:42

Тушка Пиддубная бегает от партии до партии. То была в Батькивщине, то была в Укропе, теперь перекрашивается в зеленый.

 


38 27
0
28 травня 2019 17:44

Хватит себе выдумывать там! Сказочница!!!

 


18 19
0
28 травня 2019 17:44

Она громко кричала на Шаповалова - а сама перекрасилась в зеленый. Бе бе бе быть таким депутатом.

 


27 25
278
28 травня 2019 17:44

Ведмідь, який кричить з кущів: "Піддубна-а-а-а!!!".JPG


16 14
0
28 травня 2019 17:46

Брехуха,сама говорила,что Шаповалов такой,сякой,а сама перекрасилась! ФУУУУУ такой быть

 


26 24
307
28 травня 2019 17:58

Судя по тому, сколько непонятных тролей повылазило в этой теме пообсырать Поддубную, я свой выбор сделал.

Нынешние депутаты от Кременчуга в ВР - это полный мрак.

Нет, это ПОЛНЫЙ МРАК


37 11
0
28 травня 2019 18:01

Сюжет из "свадьба в малиновке"))


17 10
54
28 травня 2019 19:24

Розчарована.....

 


10 12
4 369
1
28 травня 2019 21:49

кофтинку, змінити треба на зелений!!!вот оно чё михалич....горлопанка перегорлопанилась на зелений....


9 9
0
29 травня 2019 10:11

Сейчас на хайпе, все побегут в слугу народа... 


11 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ В РАДУ-2019:

Кандидати

У 2019 році відбудуться вибори до Верховної Ради України. Після отримання повноважень новообраний президент Володимир Зеленський видав Указ про припинення повноважень Верховної Ради та проведення позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року (Указ оскаржується у Конституційному суді). Чергові вибори мали б відбутися у жовтня 2019 року.

Вибори відбудуться за старою «змішаною» схемою: першу половину з 450 депутатів нової Верховної Ради громадяни виберуть голосуючи за партію (партійні списки), а другу половину – обираючи конкретного кандидата на мажоритарному окрузі. Для мешканців Кременчука це вже традиційний 146-й округ, а 13 кременчуцьких дільниць на Молодіжному віднесені до 150-го округу із центром у Горішніх Плавнях.

Прохідний бар’єр у парламент для партій – 5%. На мажоритарному окрузі перемагає той кандидат, який набере найбільшу кількість голосів виборців.

Важливі матеріали:

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх