Кременчуцькі «спайдермени» брати Пічки підкорюють вершини України та Литви

20.05.2019, 12:02 Переглядів: 3 285

 

Скелелази Демид та Ігор Пічки змагалися на змаганнях на швидкість

У Нікополі Дніпропетровської області відбулися Всеукраїнські змагання зі скелелазіння на швидкість серед юнаків, дівчат, юніорів та юніорок. Змагання проходили 11 квітня у двох категоріях «стандарт» - для вікових груп 2007 р.н. і старші, «класика» - для вікових груп 2008-2009, 2010-2011. 



 


У змаганнях взяли участь спортсмени з Києва, Київської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та інших областей. 


Демид Пічка зайняв впевнене перше місце, обігнавши суперника на 2 секунди. Демид змагався у віковій групі 2010-2011, де взяли участь близько 20 спортсменів. 


 


У віковій групі 2008-2009 взяли участь близько 20 спортсменів. Ігор Пічка зайняв впевнене перше місце, обігнавши суперника на 1,5 секунди. Хлопці брали участь в категорії «Класика».


 


На ці травневі свята хлопці взяли участь у Відкритому чемпіонаті Литви з болдеру у місті Клайпеда, Литва. На чемпіонаті змагалися спортсмени з України, Латвії, Естонії, Білорусі, Росії та з усіх куточків Литви. 


У віковій групі 2008 і молодші взяли участь понад 30 спортсменів. Ігор Пічка зайняв 1-е місце, а Демид Пічка посів 2-е місце.


 


До змагань на швидкість спортсменів підготувала тренер Бутенко Е.Е. на стенді спортивного комплексу КрНУ ім. М. Остроградського, до болдеру готувалися з тренером Михайлом Шалагіним скелелазна школа Jiwa. Хлопці навчаються в Кременчуцькому ліцеї №10 «Лінгвіст».


 

Останнім часом скелелазіння набуває все більшої популярності й розвиток у світі. У багатьох місцях відкриваються нові відкриті й закриті стенди, а так само болдерзали. На даний момент в Україні налічується близько 10 стендів для лазіння на швидкість в категорії «Стандарт» (15 м). 


Як олімпійської програми 2020 на скелелазіння прийнята система триборства, яка об'єднала лазіння на швидкість, лазіння на трудність і болдер, при підрахунку результатів, враховують всі три види. На аматорському рівні найбільшої популярності набув такий вид скелелазіння, як болдер. Він більш універсальний і не вимагає великої кількості спеціального спорядження.


Скелелазіння - це універсальний вид спорту, який дозволяє розвивати як фізичні, так і розумові здібності людини, розвивати витривалість і концентрацію. Крім скелелазів на спеціально обладнаних стендах можлива підготовка альпіністів перед сходженнями. Сучасні стенди дозволяють моделювати різні форми рельєфів, а так само конструювати траси всіляких рівнів складності.


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Тетяна Пічка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх