«Спайдермени» з Кременчука брати Пічки відкрили сезон

14.03.2019, 14:16 Переглядів: 2 589

 

За три місяці хлопці підкорили три Всеукраїнські змагання у Кам'янець-Подольському, Києві та Харкові

У Кам'янець-Подольську відбувся перший етап Всеукраїнських змагань зі скелелазіння вид болдеринг серед юнаків, дівчат, юніорів та юніорок «Різдвяний болдерінг - 2019». Організаторами «Різдвяний болдерінг - 2019» виступила федерація альпінізму і скелелазіння Хмельницької області, яка підготували 15 трас різного рівня складності з використанням сучасних рельєфів і зачіп для кожної вікової групи. У змаганнях взяли участь молоді спортсмени з м.Києва, Львівської, Вінницької, Київської, Хмельницької, Тернопільської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та інших областей.


У віковій групі 2010-2011 брали участь 30 спортсменів, Демид Пічка зайняв 2-е місце. У віковій групі 2008-2009 брали участь 40 спортсменів, Ігор Пічка завоював 1 місце.


Болдеринг є різновидом скелелазіння і являє собою короткі гранично складні траси. Для заняття і розвитку болдерингу не потрібно високих стендів, необхідна висота стенду від 4 до 5 метрів.


 


На початку лютого в Харкові відбулися Всеукраїнські змагання зі скелелазіння серед юніорів, юніорок юнаків і дівчат види швидкість, трудність. Змагання проходили на базі спортивного комплексу ХФТІ. У змаганнях взяли участь спортсмени з Дніпропетровської, Харківської, Кропивницької, Донецької, Луганської, Київської, Одеської, Хмельницької, Житомирської областей та міста Києва.


На змаганнях за швидкістю Ігор Пічка в групі 2008-2009 зайняв 2-е місце, поступившись своєму суперникові 3 мілісекунди. Змагання за складністю проходили у два етапи: 9 лютого числа кваліфікація, 10 лютого фінал. На кваліфікаційному етапі для спортсменів були приготовлені 2 траси. За підсумками кваліфікації Пічка Ігор в групі 2008-2009 зайняв 1 місце. У фіналі хлопців чекала 1 траса, на якій Ігор облозі всіх своїх суперників і зайняв 1-е місце.


Вже у березні в Києві відбувся відкритий чемпіонат Києва з болдерингу в Міжнародному виставковому центрі. У змаганнях взяли участь спортсмени з Харківської, Львівської, Київської, Одеської, Хмельницької, Житомирської областей та міста Києва. У віковій групі 2010-2011 Демид Пічка зайняв 2-е місце. У віковій групі 2008-2009 Ігор Пічка завоював «золото». 


До змагань спортсменів підготував тренер Михайло Шалагин. Хлопці навчаються в Кременчуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №10 з поглибленим вивченням англійської мови.

Останнім часом скелелазіння отримало велику популярність і розвиток. У багатьох містах відкриваються нові стенди, в основному це болдерингові зали. В Україні найбільш сучасні болдер-зали, розташовані в Києві, Львові, Дніпрі та Харкові.


Скелелазіння як самостійний вид спорту включений в програму Олімпійських ігор з 2020. У скелелазінні прийнята система триборства, яке охоплює лазіння на швидкість, лазіння на трудність, болдеринг. Підрахунку загальної кількості балів, враховуються всі три види болдеринг, швидкість, трудність.


У скелелазіння важливими якостями є витривалість, хороша техніка, вміння концентруватися і швидко приймати рішення, зібраність і організованість, сила, гнучкість і пластику. Труднощі, в порівнянні з іншими видами, вимагає сили волі, максимум тактичної і технічної грамотності, хорошої фізичної підготовки. Тому лазіння на трудність - це те, що дозволить Вам повною мірою відчути радість подолання і незрівнянний смак перемоги.


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Тетяна Пічка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх